mandag den 2. juli 2018

SOMMERTID & HAVEPASNING

SOMMERFERIE

Det er ved at være sommerferie, og mange er på vej afsted til sommerlandet. Måske er du også?
Bag dig forlader du måske en have, der overdrages til en sød nabo eller ven, der passer den, til du er retur.

REDAKTIONEN
Når man skal forlade sin have for selv at drage på ferie, så er det næsten som at efterlade sine børn eller et kært kæledyr. INGEN vil jo kunne passe den lige så godt, som du, for de ved jo ikke, at denne plante gerne vil vandes nedefra, og de kender jo ikke knækket på haveslange, som man lige skal huske at rette ud, eller det det særlige tryk/træk/slip, der får døren til skuret til at springe op. Og har de nu også forstået, hvor meget der skal vandes, hvis det bliver varmt? Eller hvor lidt, hvis det bliver en standard dansk sommer? Der er mange bekymringer, men lad dem fare, for nu er det ferietid! Haven bliver sikkert ikke passet, som du ville have gjort det, men hånden på hjertet: hvem har da også tid til det, når det er sommer i Danmark?

Så indstil dig mentalt på, at der vil være visse tab, uundgåelige krigsomkostninger, og læs så nedenstående tips, så du eventuelt kan komme nogle af bekymringerne i forkøbet med nogle smarte havetips.

PS. Det kunne jo også være du diskret skulle få din havepasser til at læse artiklerne igennem... bare sådan for at de er lidt rustede til opgaven...


Herunder finder du en lille samling af artikler, der giver råd til vanding, gødskning eller i det hele taget til pasning af haven i ferietiden.


NEM VANDING 
- KAN DET NU OGSÅ PASSE?
Guderne skal vide, at jeg længe har ledt efter et godt vandingssystem.
Hvis I ligesom jeg er træt af at trække rundt med umedgørlige og beskidte vandslanger, så se med her, for jeg har sat mig for at teste en fræk lille sag, der skulle kunne løse netop dette problem.
Læs mere om Karinas vandingssystem lige her >>

HOLD PÅ VANDET MED JORDDÆKNING
Jordens fugt fordamper hurtigt i dage med varmt og solrigt vejr, eller i blæst. Og sådanne dage har vi jo trods alt nogle stykker af i Danmark. Derfor er det en glimrende idé at anvende jorddækning i form af bladaffald, afklip, sten, kogler eller andet. 
Se her, hvordan du gør >>
TOFTEGAARDS 
BEDSTE GØDSKNINGSRÅD
Hvordan gøder du korrekt i drivhuset? En utroligt vigtig viden, som Lene Tvedegaard kan fortælle os en helt masse om i dag. 
Læs med, og bliv klædt godt på >>


HVIS PLANTER SKULLE VÆLGE VANDING
At vande, er det ikke bare at hælde fra vandkanden eller at sprøjte lidt med haveslangen? Det kan der da ikke være så mange ben i! Nej, det er der heller ikke - og alligevel. Du kan faktisk både komme til at drukne dine dyrt indkøbte (eller hjemmefremstillede) planter, eller lære dem dårlige vaner.
Læs mere >>

GODE TIPS 
TIL DIN HAVEFERIEHJÆLP
Er det veninden eller naboen, der skal passe din have? Hvis de ikke ligefrem er havefolk, er her hjælp at hente.
Giv dem dette link >>Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE