Sommertid er ferietid og tid til at komme ud og opleve lidt andet end det, vi ser til daglig. Måske skal du holde ferie i en anden del af landet, eller også skal du bare have lagt nogle oplevelser ind på ruten ud af landet. Vi giver lidt tips til udflugter, som kan give inspiration til haven derhjemme.


REDAKTIONEN

 

Selv om vi elsker at være i vores haver og næsten ikke kan komme hjemmefra, så har vi alle brug for at få set lidt andet en gang imellem. Det er altid sjovt og lærerigt at få nye indtryk – også selv om vi ikke nødvendigvis suser hjem og overfører det til vores egen have. Her i ferietiden bevæger vi os gerne lidt rundt i landet, og det er jo en glimrende anledning til at få besøgt nogle af alle de fine anlæg, vores nation kan byde på. Måske kan et besøg også klemmes ind, når du er på vej ud eller ind over landegrænsen? For slet ikke at tale om alle de fine haver, du kan finde i vores nabolande. Vores mange slotte og herregårde har ofte nogle smukke haver, som netop her i sommerhalvåret er særligt smukke. Mange museer er også anlagt med fine haveanlæg omkring – eller som en del af udstillingen – så her er der også mulighed for at få nogle havevitaminer.Vi har samlet en håndfuld artikler fra dejlige udflugtsmål rundt om i landet. Skulle dine rejsefæller ikke være så haveinteresserede, så er det gode ved disse forslag, at der er meget andet ved de steder, som kan være sjovt at se, og som er for alle aldre.

JELLING MONUMENTERNE
Danmarks vigtigste kulturarvsmonument ligger i Jelling. Her mødes landskab, arkitektur og historie i en skøn og storslået forening i et grønt rum, som bare tager pusten fra én.
Kom med på kulturhistorisk tur i det grønne >> 

FREDENSBORG SLOT
Fredensborg slot er et af Danmarks smukkeste slotte. Bygningerne udgør et imponerende anlæg, som ikke ses tilsvarende andre steder i landet, og det store haveanlæg er en enevældig konge værdigt. Men så er der også urtehaven, som på trods af sin skønhed handler om noget så jordnært som at få mad på bordet.
Se urtehaven her >>

 

UniverseUNIVERSE PÅ ALS
Universe på Als er et oplagt mål for en heldagstur for hele familien. Her er fokus på videnskab, lege- og haveglæde. Parkens grønne områder er velanlagte, og teamet bag parken lover oplevelser i særklasse. Læs om parken her >>

DEN GAMLE BY I ÅRHUS
Kommer du til Århus, må du absolut besøge Den Gamle By, for det er en oplevelse, især når du ser den med den haveinteresseredes øjne. Og kommer du ikke lige på de kanter foreløbig, kan vi her på HAVEFOLKET tilbyde dig en virtuel tur, hvis du læser med her >>

GUNILLABERG I SVERIGE

Tag på besøg i Tage Andersens fantastiske Gunillaberg i Sverige.
Læs om den magiske have her >>