mandag den 8. oktober 2018

UGE 41 / EFTERÅRSDAGE I HAVEN

HAVEDAGBOG

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at nogle af de havedage, som jeg holder allermest af, er lune solrige efterårsdage, hvor der bliver ryddet op, ordnet efterårskrukker og arbejdet effektivt. Jeg elsker, når kanterne på græsset er skåret, og græsplænen lige for en dag er blevet revet helt fri for blade og står flot grøn.

Indimellem er det lykken at have en hel weekend fri til bare at gå i haven. Når vejret er så mildt, som det har været de sidste par dage, er det fantastisk at kunne bruge time efter time derude.


Den sidste tid har budt på lidt travlhed her i huset med en del arbejde og en lille tidlig efterårsferie med hele familien, der skulle skubbes ind midt i det hele. Så da vi torsdag morgen hjemkommet fra USA fik øje på haven, var det, som om alt ukrudt var spiret, og at græsplænens kanter strittede i alle verdenshjørner.


Så vi har klippet og skåret, luget og samlet sammen. Selv trædestenene i græsplænen er blevet skåret fri, og man kan igen se, at det rent faktisk er kvadratiske fliser.

Sidst på dagen søndag begyndte haven igen at vise sig fra sin gode side. Det betød, at der også var tid til en lille krukkeoprydning. Dahlia skulle skæres ned og graves op, og når de forsvandt fra opstillingen ved hoveddøren, så resten lidt 'pistent' ud. En rokade var nødvendig. Store krukker har nu overtaget pladsen ved hoveddøren.De krukker fra den store krukkesamling, der ser fine ud endnu, er kommet et andet sted hen, og nu fungerer det lidt igen.


En lille opgave til mandagen er så at få renset dahliaknoldene, så de kan lægges til tørre.


Det er en overkommelig opgave, som jeg kan tage efter fyraften. Håber på en smule efterårssol til arbejdet. Så bliver det en dejlig mandag.


Har du mon været i haven i weekenden? Og hvad har du kastet dig over?
Lad os endelig høre.


Og så i øvrigt: Rigtig dejlig uge til dig,


4 kommentarer:

 1. Dejlige billeder - jeg er også så småt begyndt at lukke vores sommerhushave ned. Flere dahlia er allerede klippet ned og de sidste bliver det her i weekenden. Er også begyndt at klippe stauder ned så der er helt ryddet. Det gør jeg hvert år, for jeg synes der er så mange andre gøremål om foråret også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Leif

   Dejligt at høre fra dig. Det er sjovt med det der nedklipning af stauder, for det er virkelig forskelligt hvad folk gør. Din metode er helt sikkert den nemmeste, når man skal tl at lægge løg i bedene. Der står jeg med alle stauder i øjne og mellem ben. Lidt som at lægge løg i blinde. Men jeg kan simpelthen ikke nænne at klippe stauderne ned nu. Jeg elsker frøstande og stauder, der holder formerne til langt ind i vinteren.
   Jeg tænker at din have må se noget mere ryddelig ud end min :)

   Dejlig dag til dig.

   Slet
 2. hvor er de fine de høje krukker med græs. Det er ren terapi at kunne pusle i haven en hel weekend. det nyder jeg osse når lejlighed byder sig. Lige nu er det løg i jorden og oprydning af urtehaven, det gælder.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gunvor

   Jeg så dem i Italien for nogle år siden og vidste bare, at dem må jeg simpelthen have hjem i haven.
   Og det har jeg ikke fortrudt. De kan noget :)

   Dejlig dag til dig,
   Lone

   Slet

ANNONCE