Det skal ikke være nogen hemmelighed, at nogle af de havedage, som jeg holder allermest af, er lune solrige efterårsdage, hvor der bliver ryddet op, ordnet efterårskrukker og arbejdet effektivt. Jeg elsker, når kanterne på græsset er skåret, og græsplænen lige for en dag er blevet revet helt fri for blade og står flot grøn.


TEKST & FOTO: LONE

Indimellem er det lykken at have en hel weekend fri til bare at gå i haven. Når vejret er så mildt, som det har været de sidste par dage, er det fantastisk at kunne bruge time efter time derude.


Den sidste tid har budt på lidt travlhed her i huset med en del arbejde og en lille tidlig efterårsferie med hele familien, der skulle skubbes ind midt i det hele. Så da vi torsdag morgen hjemkommet fra USA fik øje på haven, var det, som om alt ukrudt var spiret, og at græsplænens kanter strittede i alle verdenshjørner.


Så vi har klippet og skåret, luget og samlet sammen. Selv trædestenene i græsplænen er blevet skåret fri, og man kan igen se, at det rent faktisk er kvadratiske fliser.

Sidst på dagen søndag begyndte haven igen at vise sig fra sin gode side. Det betød, at der også var tid til en lille krukkeoprydning. Dahlia skulle skæres ned og graves op, og når de forsvandt fra opstillingen ved hoveddøren, så resten lidt ‘pistent’ ud. En rokade var nødvendig. Store krukker har nu overtaget pladsen ved hoveddøren.

 

De krukker fra den store krukkesamling, der ser fine ud endnu, er kommet et andet sted hen, og nu fungerer det lidt igen.

 

En lille opgave til mandagen er så at få renset dahliaknoldene, så de kan lægges til tørre.

Det er en overkommelig opgave, som jeg kan tage efter fyraften. Håber på en smule efterårssol til arbejdet. Så bliver det en dejlig mandag.

Har du mon været i haven i weekenden? Og hvad har du kastet dig over?
Lad os endelig høre.

Og så i øvrigt: Rigtig dejlig uge til dig,