onsdag den 7. november 2018

KLOSTERHAVEN I ODENSE

HAVEREPORTAGE

I dag er vi i Eventyrhaven og besøger den del, der hedder Klosterhaven ved Skt. Knuds Kloster. Et stille haverum midt i Odense by med en historisk stemning.

TEKST & FOTO: ULRIKA


Klosterhaven er tegnet i 1921 af havearkitekt I. P. Sørensen, omlagt i 1943-44 i forbindelse med etableringen af Eventyrhaven og igen genskabt i 2000 med en plantesamling af krydderurter og lægeplanter, der afspejler benediktinermunkenes tid i klostret.

Klosterhaven er lille men et meget smukt haverum med geometriske former. Trods sin størrelse er haven et besøg værd, om man er interesseret i planterne eller blot ønsker et sted til fordybelse..Klosterhaven består af en mindre gårdhave med duftende roser og et større haverum med en samling af godt 125 læge- og krydderurter. I det større haverum er der et smukt lille springvand og buksbomkransede blomsterbede. Haven omkranses af en buegang af klippede lindetræer og fintklippede taks- og ligusterhække.

Fuglebrønd midt i det større haverum.

Kvæsurt - Sanguisorba officinalis

Buksbomkransede blomsterbede.


Gårdhaven med duftende roser, løgplanter og stauder.

Springvand i gårdhaven - Fratergården.Gårdhaven gemmer sig bag murstensvægge.
Gennem en lille åbning har du udsigt over det store haverum.


HER ER VI
Klosterhaven
5000 Odense C

1 kommentar:

  1. Ren nostalgi, der har jeg siddet og spist min madpakke i min grønne ungdom i 70´erne :) Jeg arbejdede på rådhuset. Tak for billeder, et hyggeligt sted.
    Hilsen Lisbeth

    SvarSlet

ANNONCE