søndag den 13. januar 2019

MARIANNE VENDER TILBAGE SOM GÆSTESKRIBENT I 2019


GÆSTESKRIBENTER 2019

Marianne er tilbage som gæsteskribent i 2019. Hun tager fat i det haveemne, der ligger hendes hjerte nært: Økologi og bæredygtighed i haven - både via egne erfaringer og fra sit brede netværk inden for havebrug.

REDAKTIONEN

Marianne Selvig Olsen er en nysgerrig sjæl på 55 år, der interesserer sig brændende for livskunst, skæve vinkler og stemninger i haven. Hendes fokusområder inden for have er den svære vekselvirkning mellem gøren og væren, havebesøg, plantebytte, formering, lægeurter samt nemme genveje til ”biologisk havebrug”.

Marianne har altid haft en stor interesse for naturen, men haveinteressen slog først rigtigt rod, da hendes erhvervskarriere blev stoppet af en pæl i haven for år siden, hvor hun pådrog sig en svær skade, som hun har brugt lagt tid på at komme over, og som har medført mange ændringer i Mariannes liv. For Marianne er haven på 800 m2, der ligger sammen med murmestervillaen i Bagsværd, til stadighed genoptrænings- og opladningscentral. 

Marianne har tidligere været med i redaktionen på HAVEFOLKET, da hun tilbage i 2012 var med til at stifte HAVEFOLKET og skrev med i flere år herefter. Efter nu at have været helt væk fra HAVEFOLKET i en periode er Marianne med som gæsteskribent i 2019.

Vi glæder os til hendes håndgribelige tips og tanker om bæredygtighed i haven via artikler om økologisk havedyrkning. Både i sin egen have og via reportager fra havefolket, hun besøger. Vi hilser Marianne hjerteligt velkommen tilbage på magasinet og glæder os meget til samarbejdet.

Kærlig hilsen,
redaktionen


Måske kender du allerede Mariannes artikler? Ellers får du herunder lige et lille udpluk, som viser lidt af Mariannes havefilosofi og kunnen som havekvinde. 

GARTNERIET SPIREN // PORTRÆT
I en forunderlig verden af plantevidundere møder du et havemenneske, der har en udsøgt opmærksomhed for både kunder og planter. Tag med på et besøg i Gartneriet Spiren.
Læs mere >>

HVAD BETYDER "POTTEBUNDEN"? // KRUKKERNE
I nogle plantebøger står der, at man skal plante om, dele eller give planten en ny potte, hvis dens rødder er pottebundne. Lad os lige høre, hvad det går ud på, samt, hvad du kan gøre. Læs mere >>

FORÅR OG TULIPANER PÅ GAVNØ // SLOTSHAVER
HAVEFOLKET var inviteret til pressemøde på Gavnø slot, og det takkede vi ja til. Bare for at se, hvordan sådan noget går for sig. For at se parken og for at få en snak med gartneren og baronen. I dette indlæg kan du se en bid af alle de tulipaner, der er på vej op af den sorte muld, og også lidt fra parken. Den er nu ret så skøn. Læs mere >>

KEND DIT UKRUDT // PLANTER
Genkend og fjern ukrudtet, før det smider frø. Vi viser vejen til at finde de små ukrudtsplanter og skille skidt fra kanel. Læs mere >>
TAKS GIVER RO I SYNSFELTET // PLANTER
Det er så let at falde for de mange smukke blomster, for sorter og farvesammensætninger. Men der skal jo kant omkring, fasthed og rammer, for at blomsterne kan tage sig smukt ud. Til det formål er taks ideel, og du kan klippe og forme den, som du vil. Læs mere >>4 kommentarer:

 1. Velkommen tilbage Marianne.
  Knus fra
  fru Høneballe ;)

  SvarSlet
 2. Rigtig velkommen tilbage, Marianne.
  Glæder mig til dine artikler.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
 3. Velkommen tilbage, du har været savnet.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 4. Ej, hvor skønt, Marianne :)

  SvarSlet

ANNONCE