torsdag den 7. februar 2019

VELKOMMEN TIL ESTHER GENESER

GÆSTESKRIBENTER 2019

Her i starten af 2019 siger vi sædvanen tro velkommen til nye gæsteskribenter, og i dag skal du møde Esther Geneser, der bor i Nordsjælland og har en have, der er som taget ud af Provence. 


TEKST: REDAKTIONEN
FOTO: ESTHER GENESER


Esthers have ligger for enden af en bugtet landevej i Alsønderup ved Hillerød og breder sig over ikke mindre end 37.000 kvadratmeter. Esther flyttede ind i huset i 2010, og dengang var der ikke anlagt en have. Det tog hun siden fat på fra en ende af, og haven og arbejdet med den giver hende en enorm glæde.


Matriklen ligger op mod skoven, og derfor er råvildtet en udfordring. Strategien er at vælge planter, som vildtet går udenom, og da der allerede var lavendler på grunden, da Esther flyttede ind, fandt hun hurtigt ud af, at planten fungerede ualmindeligt godt her. Ikke mindst da jorden også er tør og sandet, som netop lavendler stortrives med. Det var således oplagt, at den skrånende grund blev en lavendelmark. At planterne også er smukke om vinteren, når de soigneres om efteråret, er endnu et plus ved planten, som i dag er et af kendetegnene ved Esthers have.

Esthers have er opdelt i flere rum, og store dele af grunden er udlagt som skov og natur. I de områder er der klippede stier, hvilket indikerer, at arealerne også er en del af en have - og det gør det let at komme rundt. Desuden er der mange andre projekter på vej - bl.a. en skærehave og et japansk inspireret haverum. Her er også en køkkenhave; mon ikke vi får den at se i løbet af året?Esther, der har brasilianske rødder, er en energisk kvinde med ben i næsen og masser af energi og gåpåmod. Hun har masser af ideer til både have, dekorationer, fotografi og ikke mindst kurser, der afholdes på ejendommen. Både af Esther selv og med gæstelærere.I år tilbyder Esther fx blomsterbindings- og fotokurser. Og mon ikke der også er andre typer events på vej?

Vi byder Esther varmt velkommen og glæder os meget til at følge hendes liv med have og blomster.

I løbet af havesæsonen 2019 holder Esther åben have. Det kan du læse mere om på hendes hjemmeside, som du finder lige her. Du kan også følge haven på instagramprofilen @esthershave.

5 kommentarer:

 1. Fantastisk smukke billeder og så meget inspiration.
  Jeg følger også Esther på instagram og elsker de smukke billeder.
  Hun er bare fantastisk er hun.

  Skøn eftermiddag
  Charlotte

  SvarSlet
 2. Det lyder spændende, bare de billeder af lavendel skråningen oh flot.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 3. Hvilken skøn have. Jeg har sjældent set så smukt et lavendelbed. Det bliver spændende at følge årets gang i haven.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 4. Utrolig flott og inspirerende. Anne

  SvarSlet
 5. Aldeles nydelig hage og hvilket arbeide som ligger bak.
  Jeg følger også Esther på instagram og hun har de skjønneste bilder....en dyktig dame.som gir mye inspirasjon...vel værdt å følge.
  Vennlig hilsen Elisabeth

  SvarSlet

ANNONCE