søndag den 20. maj 2018

MAJ I SOFIAS HAVE I JONSERED

HAVEDAGBOG
GÆSTESKRIBENT

Det er tid til igen at skulle på besøg i den atmosfærefyldte have i Jonsered. Træd med ind i Sofias smukke univers.

fredag den 18. maj 2018

DORTHE KVISTS PRIVATE HAVE: GÅRDSPLADSEN

HAVEDESIGN

Fra trappen i træterrassens loungeafdeling kommer man ned på en flisebelagt gårdsplads, hvor udekøkkenet befinder sig. Her er også en spiseplads til dage, hvor vinden er for skrap, eller vi gerne vil have den allersidste aftensol med.

onsdag den 16. maj 2018

ÆBLETRÆER I EN LILLE HAVE

FRUGT

Æbletræer tager jo lidt plads i en have, og er det småt med arealet, er det måske ikke det første, man tænker på at plante. Men faktisk kan det være smart med noget, der fylder meget lidt ved jorden, og som kommer lidt op i højden. Og så kan man få træerne til at fylde mindre. Se med her!

mandag den 14. maj 2018

TULIPANER VED SOLNEDGANG

HAVEDAGBOG

Tulipaner, tulipaner, tulipaner. Jeg elsker den tulipan-tid, vi er i nu, og kan ikke få nok. Mit yndlingsord lige nu er tulipan-eng. Dette ord lyder helt vidunderligt. Bølget hav af tulipaner, der aldrig ender. Jeg har desværre ikke sådan en eng i min egen have. Det nærmeste jeg kommer det, er mine mange sorte tulipaner, der tilsammen er et fantastisk syn. Især ved solnedgang.

LÆS MERE

søndag den 13. maj 2018

DET VARME BRÆNDTE STAUDEBED

HAVEDESIGN
GÆSTESKRIBENT

Bedene i Troensehaven er ret store, og de fleste af dem er placeret i prydhaven, hvor bed for bed væver sig ind i hinanden. Det kan let komme til at ligne en farvelade, hvis der ikke laves et system, som både sammenbinder og adskiller.

fredag den 11. maj 2018

I DORTHE KVISTS HAVE: SPISEPLADSEN

HAVEDESIGN

Noget af det første, vi gjorde i haven, var at få bygget en stor træterrasse ud for spisekøkkenet. Huset har høj kælder, så terrassen er hævet over haven, men har direkte udgang fra spisestuen og køkkenet. 

onsdag den 9. maj 2018

URTEGÅRDEN PÅ EGESKOV

HAVEREPORTAGE

Nu er det igen tid til, at vi skal putte frø i jorden. Nogen er måske så småt startet, og andre har allerede forspiret i flere måneder. Et af de steder, jeg henter megen inspiration til min egen køkken- og skærehave, er i Urtegården på Egeskov. 

mandag den 7. maj 2018

NU SKAL SPEJLET PUDSES

HAVEDAGBOG

Nu, hvor der ikke længere blæser nedfaldne blade rundt i haven, og solen giver lys i mange timer om dagen, er det blevet tid til et af forårets gøremål: rensning af spejlbassinet. Jeg har haft mit bassin i nogle år nu og har konstateret, at der ikke kan opretholdes en naturlig balance, hvor vandet af sig selv vil holde sig rent. Selv om det er en begrænset mængde vand, så kan det alligevel rumme en stor mængde alger - hvis det får lov.

Sidste år prøvede jeg at udskyde rensningen, fordi jeg ville se, hvordan det hele artede sig, hvis naturen fik lov at gå sin gang. Først blev vandet grønt af alger som en eksotisk drink. Det var ikke egentlig grimt, men heller ikke det udtryk, man ønsker på et spejlbassin.

søndag den 6. maj 2018

FORÅRETS YNDLINGSBED

HAVESTIL

Så er vi tilbage i min egen have ved mit yndlingsbed tidligt om foråret. I foråret vil man normalt gerne have meget farve, men i det her staudebed går jeg helt imod denne tendens og har valgt en kølig og dæmpet farveskala.

ANNONCE