ANNONCE

onsdag den 29. marts 2017

ORANGERIETS VÆKSTER

HAVELIV
GÆSTEREDAKTION / FEBRUAR

Vinteren er ovre for denne gang, og foråret er virkelig kommet til Skåne. Planterne i orangeriet vil nu blive sat ud i haven efter en lang vinterhvile.

tirsdag den 28. marts 2017

KROKUSTÆPPET I KONGENS HAVE


HAVEREPORTAGE

Hvert forår lægger Kongens Have i København græs til et særligt optrin. Foran Rosenborg Slot rulles der et levende tæppe ud, bestående at krokus - i massevis. Et betagende syn, som man aldrig kan blive træt af. Det er storslået - og alligevel så enkelt. Og så kan du gøre det efter i din egen plæne.

mandag den 27. marts 2017

FORÅRSJÆVNDØGN

HAVELIV
GÆSTEREDAKTION / MARTS


Ifølge kalenderen skriver vi forårsjævndøgn og sommertid. I skrivende stund er det for mig ventetid efter længere og lunere dage og flere timer i haven. Det ender ofte med, at det hele skal ske på de første forårsdage.

fredag den 24. marts 2017

ENDELIG FORÅR

HAVELIV
GÆSTEREDAKTION / MARTS


Endelig forår. Endelig er det atter tid til at fordybe sig i haven, og glæden er stor, når jeg ser de små stauder og løgplanter, der kommer op af jorden igen. Når jeg går i haven, glemmer jeg tiden og kobler fuldstændig af. 

onsdag den 22. marts 2017

NÅR DYR OG MENNESKER DELES OM HAVEN

HAVELIV
GÆSTEREDAKTION / MARTS

Der er noget i luften i denne tid. Ikke bare fine forårsfornemmelser og ting, der pibler op af jorden, men også mere konkret fugle, der kurtiserer hinanden. I haven hopper to solsortehunner rundt og kæmper om en solsortehans gunst og nok også om de æbler, jeg lægger ud til dem. To duer har fundet sammen, men det varer næppe længe, før flere støder til og forsøger lykken. Det er aldrig kedeligt at iagttage duernes lidt kluntede forsøg på at gøre tilnærmelser til hinanden.

mandag den 20. marts 2017

FORMERING AF VINTERGÆKKER

I HAVEN

Jeg ønsker mig en ny lille koloni af vintergækker i haven, og lige nu er faktisk det bedste tidspunkt at tage hånd om vintergækkerne. Den hurtigste måde at formere vintergækker på er nemlig ved at dele dem.

søndag den 19. marts 2017

DET, SOM MAN KUNNE FORVENTE, VILLE SKE

I DRIVHUSET 
GÆSTEREDAKTION / MARTS

Forspiringen er ved at tage overhånd. I min fantasi er mit drivhus mindst lige så stort som Monty Dons to store drivhuse - tilsammen. Det burde det i hvert fald være, hvis jeg skal have plads til al den prikling, som venter lige om hjørnet. Men jeg elsker at forspire. Elsker at vente på, at de første spirer viser sig. Og jeg elsker at se ting gro. Se om ting kan lykkes.

fredag den 17. marts 2017

EFTERSYN AF KRUKKEPLANTERNE

KRUKKERNE

Det har været en rigtig dejlig weekend med plusgrader samt skyfri himmel, og jeg vil tro, at der er mange af jer, der som jeg har brugt en del af tiden i haven. 

ANNONCE