onsdag den 14. november 2018

NY BOG OM HAVEN I TROENSE

BØGER

Hvis du har læst med her på HAVEFOLKET gennem det sidste år, så kender du jo allerede haven i Troense. Helle Troelsen har hver måned lukket os ind i sin have og delt ud af skønne fotos og masser af haveviden om stort og småt. Nu kan du virkelig fordybe dig, for Helle har nemlig netop udgivet en bog: HAVEN I TROENSE.

TEKST: HENRIK
FOTO: VENLIGST UDLÅNT AF FORLAGET

søndag den 11. november 2018

PLADSMANGEL

HAVEREPORTAGE
GÆSTESKRIBENT

Vi kender det vist allesammen: At haven skrumper efterhånden, som der fyldes flere og flere planter i den, og de breder sig, vokser til og bliver delt. Helle har denne måned fokus på haveejerens evige problem: pladsmangel.

fredag den 9. november 2018

SÅDAN FÅR DU GLÆDE AF ALTANEN ÅRET RUNDT

ALTANEN

TagTomat har især fokus på at skabe grønne områder for folk, der bor i byen, og ikke nødvendigvis har deres egen have. En altan kan sagtens blive en skøn oase med både blomster og urter, og her kommer Mads Boserup fra TagTomats bedste tips til, hvordan man får glæde af altanen året rundt.

onsdag den 7. november 2018

KLOSTERHAVEN I ODENSE

HAVEREPORTAGE

I dag er vi i Eventyrhaven og besøger den del, der hedder Klosterhaven ved Skt. Knuds Kloster. Et stille haverum midt i Odense by med en historisk stemning.

mandag den 5. november 2018

EN VELTKAMP-HAVE MED CATWALK, BASSIN OG GRØNNE GENTAGELSER

HAVEREPORTAGE
GÆSTESKRIBENT

Månedens have fra Veltkamp havedesign er en have, der ligger midt i Holland. Havens omgivelser er præget af skov, og et af de store ønsker fra ejerne var at få en have med 'struktureret natur'.

lørdag den 3. november 2018

EN HAVE, DER INDBYDER TIL SHOPPING

BYRUM

I efterårsferien var jeg med familien på Manhatten, New York. Byen byder på mange grønne oplevelser, men i dag vil jeg lige vise dig en, som man kun kan beundre på afstand.

tirsdag den 30. oktober 2018

FRITILLARIA UVA-VULPIS I KRUKKER HOS ULRIKA

HAVEDAGBOG

Der er virkelig ikke meget aktivitet i haven her i slutningen af oktober. Jeg fokuserer på at fjerne ukrudt i mine staudebede og lægge de sidste forårsløg. Jeg har ikke meget energi, og jeg ser faktisk frem til en pause fra havearbejde. 

Har du det ligesådan?

LÆS MERE

søndag den 28. oktober 2018

PLANT HUNTERS

HAVEHISTORIE

Året 1768 blev på flere måder et skelsættende år for Europas videre udvikling - og ikke mindst for europæernes kendskab til planter uden for deres egen verdensdel. 

fredag den 26. oktober 2018

TILBAGE I EN OASE PÅ MANHATTEN

BYRUM

I dag skal vi en stund tilbage i en have, som vi har besøgt før. Det er et lille aflangt byrum i New Yorks Midtown, som var forholdsvis nyanlagt, da vi så det i 2015.

ANNONCE