ANNONCE

onsdag den 17. maj 2017

DEN STORE GENBRUGS-TULIPAN-PLAN

HAVELIV
GÆSTEREDAKTION / MAJ


Jeg har planlagt næste års tulipaner. Vi skriver stadig maj, og jeg har både bestilt og betalt de tulipaner, jeg har udset mig, ikke bare til 2018, men forhåbentlig til en del år fremover. Det med holdbarheden vender jeg tilbage til.

søndag den 14. maj 2017

FORÅRSHAVEN SPRINGER UD

HAVELIV
GÆSTEREDAKTION / MAJ


Når stauder og træer grønnes i maj, og tulipaner springer ud, er havens forårsstemning fuldstændig. Morgen og aften er det et særligt lys, der giver haven et magisk skær. I løbet af vinteren har man næsten glemt, hvordan den ser ud. Foråret er en påmindelse om havens vitalitet. I år igen bliver jeg forelsket i alt, hvad der vokser og spirer.

torsdag den 11. maj 2017

ANH LÊS MUSLINGER I KARRY

WEEKENDMAD

Muslinger er gudespise for få penge. I dag får du opskriften på lækre muslinger i blandt andet kokos og karry tilsat koriander og spiselige blomster fra urtehaven.

onsdag den 10. maj 2017

HAVEN PÅ MUSEUM - "THE GARDEN - THE PAST"

UDFLUGTER

"Jeg går i haven!" Sådan lyder nok ofte rundt omkring hos alle os havefolk. Når vi siger sådan, så mener vi, at vi nu bevæger os ud i vores helt egen, personlige version af et stykke natur. Et levende rum, hvor tingene går sig egen gang, men som alligevel i et eller andet omfang er under vores kontrol. Det er bl.a. dét, udstillingen "The Garden - The Past" på kunstmuseet AROS handler om. Der er nemlig ikke en plet på jorden, som vi mennesker ikke er herre over. Naturen er blevet én stor have, og det påvirker også, hvordan vi ser og bruger vores egen have - så kom med.

tirsdag den 9. maj 2017

SÅ KOM DER GANG I SKOVBEDET OG DE MANGE NARCISSER

HAVELIV
GÆSTEREDAKTION / MAJ


Endelig er det blevet forår, og det kan både mærkes og ses i haven. De store kastanier er sprunget ud, og det er mange af de små skovbundsplanter under træerne også. 

søndag den 7. maj 2017

BIER I HAVEN

DYR I HAVEN 
GÆSTEREDAKTION / MAJ


Et nyt projekt har sneget sig ind - bier i haven. Man bliver overrasket over, hvor meget man skal vide om bier og pasning af bistader, når man kaster sig ud i at blive hobby-biavler. Det er faktisk ret kompliceret. I hvert fald indtil man lige får lidt erfaring.

fredag den 5. maj 2017

COTTAGEHAVEN, TANTE GRØNS HAVEUNIVERS

BØGER

I den danske haveverden er Tante Grøn kendt blandt de fleste. Hun er en hjertevarm havekvinde med sine meningers mod, der altid er sød til at give opmuntrende ord med på vejen i den virale haveverden.  I mange år var hun i blogkredse en lidt mystisk havepersonlighed, der med sine velformulerede haveudsagn dukkede op hist og her og gav sine besyv med. Dengang kendte kun få personen bag pseudonymet. 

torsdag den 4. maj 2017

FORÅRSRENGØRINGEN LOD VENTE PÅ SIG

HAVEDAGBOG

Allerede i slutningen af februar var jeg klar til at komme i haven og få overstået den første grove forårsrengøring, men helt sådan blev det ikke.  

ANNONCE