søndag den 15. juli 2018

ROSERNE I TROENSEHAVEN DEL 2

ROSER
GÆSTESKRIBENT

Så skal vi igen besøge Troensehaven og høre om alle de mange roser, haven er fuld af, og om, hvordan de er brugt i de forskellige haverum

fredag den 13. juli 2018

BASSIN, BUKSBOM OG ENKLE FORMER

HAVEDESIGN
GÆSTESKRIBENT

En kunde ønskede sig en have, der var nem at vedligeholde, men samtidig indeholdt en række indbydende opholdssteder, så man kunne komme udenfor og nyde omgivelserne. 
Læs her om haven, der er opført efter design af Martin Veltkamp.

onsdag den 11. juli 2018

HOS BERND OG EGE

HAVEREPORTAGE

På en bakke i Aalborg, næsten på toppen, ligger en okkerfarvet villa. Bakken er virkelig stejl, så det er grunden selvfølgelig også. Det kunne være en voldsom forhindring i at lave en have, men ejerne får det vendt til en fordel og har fået skabt en kreativ og finurlig oase.

mandag den 9. juli 2018

SOMMERTID & UDFLUGTER

SOMMERFERIE

Sommertid er ferietid og tid til at komme ud og opleve lidt andet end det, vi ser til daglig. Måske skal du holde ferie i en anden del af landet, eller også skal du bare have lagt nogle oplevelser ind på ruten ud af landet. Vi giver lidt tips til udflugter, som kan give inspiration til haven derhjemme.

søndag den 8. juli 2018

ROSERNE I TROENSEHAVEN

ROSER
GÆSTESKRIBENT

I to artikler vil Helle fra Troensehaven vise sine mange roser frem og ikke mindst dele ud af tips til pasning, og til, hvordan de indgår i de forskellige bede.

fredag den 6. juli 2018

SOLENS OG SKYGGENS HAVE: DEL 1

BYRUM 

I dag tager jeg dig til et specielt haverum i byen Lund i Sverige. Lund er formentlig mest berømt for sin domkirke, men hvad du måske ikke ved, er, at Lund har en bypark, der er en del af et europæisk netværk for haveturisme. I byparken er der en forholdsvis ny have designet af den svenske landskabsarkitekt Ulf Nordfjell. Så følg med på en morgenvandring i 'Solens og skyggens have'.

onsdag den 4. juli 2018

ANKOMST TIL VADEHAVET

UDFLUGTER

Vadehavet har fået sit eget lille sted, hvor man kan danne sig et førstehåndsindtryk af, hvad det er for et landskab, man er på vej ind i. Anlægget er underspillet landskabsarkitektur og god inspiration til, hvordan små greb kan have stor effekt i din have. 

mandag den 2. juli 2018

SOMMERTID & HAVEPASNING

SOMMERFERIE

Det er ved at være sommerferie, og mange er på vej afsted til sommerlandet. Måske er du også?
Bag dig forlader du måske en have, der overdrages til en sød nabo eller ven, der passer den, til du er retur.

søndag den 1. juli 2018

DYRK DINE EGNE SVAMPE

SVAMPE

Hvorfor skal man overhovedet dyrke sine egne svampe?
Først og fremmest, fordi det er sjovt! Det er fascinerende at se, hvordan svampene vokser fra dag til dag. Især når de begynder at sætte frugtlegemer, kan du tydeligt se en forskel fra om morgenen, til du kommer hjem fra skole/arbejde. 

ANNONCE