REDAKTIONEN

Vi er et lille team af havefolk med det til fælles, at vi har et brændende engagement i haver og en stor lyst til at lave dette havemagasin sammen. Vi ser vores forskellighed som en styrke. Havefolk er jo netop forskellige, og hvor er det skønt, at vi kan lære af hinanden, provokeres og inspireres af hinanden. Det er mangfoldigheden der gør verden til sådan et interessant sted at være, og forhåbentlig vil vores mangfoldighed også bidrage til at gøre dette magasin til et interessant og inspirerende sted at læse med, uanset om man er typen, der er til blondeduge, gummistøvler eller moderne minimalistisk havearkitektur.

Det allervigtigste har vi nemlig til fælles: Kærligheden til haven.


Lone Biehl er midt i fyrrene, uddannet civilingeniør indenfor byggeri og anlæg og er selvstændig med virksomheden etRUM, er kreativ og organiserende på én gang og har et stærkt projektledelses-gen. De primære interesser er arkitektur, design, interiør, have og fotografering! I haven er det de overordnede rammer, planlægning af køkkenhave, harmoni i staudebedene og beskæring af træer, der har størst interesse. Der suppleres ofte gerne med havebesøg i ind- og udland. Lone har været med siden HAVEFOLKETs spæde start.Henrik Mikaelsen er sidst i fyrrene og oprindeligt fra Aalborg, men bor i dag på Sjælland. Han er uddannet arkitekt og byplanlægger og arbejder i det daglige med projekt- og procesledelse. Henrik tilbringer stort set alle weekender og mange ferier i Sønderjylland tæt ved vadehavet, hvor han har det skønneste fritidshus med dertilhørende have. Haven bliver, selvom den ikke er stor, dyrket med stor fornøjelse, og især lægger Henrik vægt på at udnytte kvadratmeterne fuldt ud. Desuden er Henrik meget optaget af menneskeskabt natur i alle afskygninger: haver, parker og landskaber, og han fotograferer gerne det hele.Jeannett Fruergaard er midt i 40'erne år og bor i Midtjylland på en gård sammen med sin mand Leif og deres datter Filippa på 8 år. Jeannett er uddannet både bager og pædagog, og efter 15 år med kager og brød arbejder hun nu i en privat børnehave i Viborg. Jeanettes have er en landbrugshave på ca. 10.000 kvm med to hobby-frugtplantager, en køkken- og skærehave, en græs-, staude- og rosenhave, en skovhave samt en guldregnallé. Der er selvfølgelig også en gårdsplads, en del træer samt græs og levende hegn rundt om gården. 
Jeannett skriver på HAVEFOLKET mest om havelivet i den imponerende landbohave, men hun deler også rundthåndet ud af fortællinger fra alle de inspirerende haver, som hun besøger hen over året.


Ulrika Sabel er i starten af 40'erne og bor med sin familie i et klassisk gult teglhus fra 70'erne i et område, der kaldes Fågelsång i Södra Sandby, der ligger uden for Lund i Skåne. Ulrikas have er ca. 1000 kvm. og hun startede i sin tid nærmest forfra med at anlægge en moderne have, som skulle passe til huset, og som også skulle rumme hendes kærlighed til blomster og planter. Ulrika har en naturvidenskabelig uddannelse og arbejder til hverdag på 'Jordbruksverket' med emner, som vedrører landbrug, vand og miljø. På HAVEFOLKET skriver Ulrika om sin stilsikre tilgang til haven, om planter og farvesammensætninger og alt det andet, der rører sig i hendes haveliv. Desuden er Ulrika flittig gæst i haver og på spændende planteskoler, så reportager fra hendes ture rundt omkring i verdens grønne åndehuller vil også præge hendes bidrag til HAVEFOLKET.

ANNONCE