Da jeg i sommer var en tur i Vancouver (Canada), kom jeg gående langs et nedlagt jernbanespor inde midt i byen. Se her et eksempel på, hvad et nedlagt jernbanespor kan udvikle sig til, når haveglæden får lov til at rykke ind.


TEKST OG FOTO: SIGNE

Selvom vejret var trist og det småregnede, så måtte både smilet og kameraet frem.

 

 

Der er i mine øjne næsten ikke noget, der er mere livsbekræftende end blomster og haver – og måske i særdeleshed der, hvor man ikke forventer det.

Jeg er ikke i tvivl om, at en dygtig havearkitekt kunne have frembragt et haverum her, der havde væsentlig større, æstetiske kvaliteter.

Men ligesom anarkiet på den vilde blomstereng har sin egen charme, selvom de ikke matcher som et afstemt staudebed, så synes jeg også at plasticstolene, kompostbeholderne og plantekasserne her i alle afskygninger bidrager med en særlig charme.

Det her er et sted, hvor mennesker kommer for at nyde deres små haver, glædes over blomsterne og bringe friske grøntsager med hjem – og i tilgift lærer naboerne meget bedre at kende.

Selv på en menneskeforladt regnvejrsdag fornemmer man tydeligt, at dette på alle måder er et levende sted.

Jeg håber, at der også vil dukke flere af den slags små oaser op i de større, danske byer. Det skaber liv, det spreder glæder og det bringer mennesker sammen.