Et lille træ, japansk sneklokke, til den lune vokseplads. Træet har de fineste, hvide klokker i juni og juli.


FOTO & TEKST: LONE

Da jeg i år besøgte haven ved Nymans, faldt jeg over dette helt fantastiske træ. Det var som at gå ind i en hel sky af smukke, hvide blomster, og jeg lovede mig selv at næste gang jeg skal plante et træ, så må det være dette.

japansk sneklokke

japansk sneklokkeTræet er et Styrax japonica – en japansk sneklokke – og den er fyldt med hvide blomster i juni-juli.

Træet skulle blive 4-6 meter højt og ynder en lun vokseplads med sol eller halvskygge. Jeg læser mig til at hvis man skal have en japansk sneklokke i en dansk have, så skal man på planteskolen spørge efter et træ der er afprøvet til danske forhold, så det er tilstrækkeligt hårdfør.

Udover at japansk sneklokke i forsommeren har et fantastisk væld af smukke, klokkelignende blomster, har det en meget fin grenstruktur, og jeg kan kun forestille
mig at træet også må være meget smukt om vinteren efter løvfald.

japansk sneklokkeJeg har læst mig til, at træet har smukke, gule høstfarver! Har du erfaringer med den japanske sneklokke, må du endelig give dine besyv med.