Måske er du allerede begyndt, men ellers er det på høje tid at komme i gang med at fodre havens småfugle. Jeg har lavet mine egne “holdere” til mejsekuglerne.


TEKST & FOTO: LENE
Jeg har tidligere på min egen blog vist disse holdere, men i år har jeg ændret lidt på dem, så fuglene har fået en siddepind.
Billedet er taget ud af et ikke nypudset vindue, derfor det let slørede “blik”!
Holderne har nu hængt ude i et godt stykke tid, og jeg var spændt på at se om de vippede for meget, når fuglene satte sig på pindene. Men det gør de heldigvis ikke – en fugl vejer jo ikke mange gram, og så er der jo en ballast med de mange mejsekugler!
Hvis du ikke vil have siddepinde i er fuglene lige lykkelige – de hægter sig bare fast i holderen.
Jeg laver holderne af hønsenet, som klippes ud i passende stykker, og formes til en cylinder. Sørg for at siden med den pæne afslutning kommer til at danne overkanten. Cylinderen samles ved at bukke kanterne ind i hinanden. I det der skal danne bund, klippes der nogle slidser så det er nemmere at folde sammen.
Det er en god ide at tage handsker på, da du ellers vil komme til at se ud som om du har været oppe og slås med en kat!
Jeg har sat nogle pinde (jeg har brugt pilekviste) på kryds og bundet dem fast i bunden med ståltråd, så de bliver siddende. Så mangler der bare en hank, som laves af lidt kraftigere ståltråd.
På med en lille dusk mos – bare for at dække den grimme samling, der vil komme – og så i med mejsekuglerne. Jeg klipper altid de grimme, grønne net af. Jeg synes de er forfærdelige at se på, og så er jeg både fri for at fuglene sidder fast i dem, og at solsortene flyver med en hel kugle ad gangen! Næste gang vil jeg købe mejsekuglerne uden net! Du kan naturligvis også fylde æbler i!
Læs i øvrigt her hvordan du kan lave dine egne foderkugler.