I starten af februar, mens sneen stadig dækkede Danmark, var jeg en tur i Irland, hvor både erantis, vintergækker og krokus allerede var i et forrygende forårshumør. Se her en billedreportage fra en tur i Dublins botaniske have i det tidlige forår.


TEKST & FOTO: SIGNE
Jeg lagde vejen forbi Dublins botaniske have, og selvom den uden tvivl ville have taget sig meget smukkere ud i sommerdragt (eller måske bare i solskin), så var den nu også en dejlig oplevelse i det gryende forår med sine smukke, gamle drivhuse.
Indenfor i drivhusene, var der selvfølgelig en del, der blomstrede, men det var nu i mindst lige så høj grad drivhusenes konstruktion og små detaljer, der betog mig.
Udenfor var forårsvæksterne godt på vej.
Denne plæne var dækket af blomstrende krokus og tuer af påskeliljer, der var lige på nippet til også at springe ud.
Efter en lang vinter, hvor man har gået og sukket efter forår, så kan man jo næsten ikke tænke sig et smukkere syn.
I denne del af haven lå der også et gammelt drivhus, dog i noget mindre format.
På denne tid af året kan man også virkelig se, hvor stor forskel det gør med stedsegrønne vækster.
Selvom mange af mellemrummene er tomme, i mønsteret af lave, klippede hække, så bidrager de grønne hække i høj grad til at give stemning.
På min vej gennem haven stødte jeg på én af gartnerne, og jeg kunne ikke modstå fristelsen til at spørge hende, om der var et eller andet, som jeg blev nødt til at se i haven, før jeg forlod den.
Uden tøven svarede hun, at jeg måtte sørge for at se den gamle korkeg, så den får nu lov til at afrunde denne forårs-billed-reportage fra Dublin.