Det er fristende at stille alle de frostfølsomme direkte ud i forårssolen, men giv dem lige en chance og lad dem vænne sig til temperaturskiftet.


TEKST: MARIANNE, FOTO: MARIANNE, LENE, KARINA & LONE

Ligesom da de skulle vinteropbevares, hvor de langsomt vænnede sig til gradvis koldere og mørkere klima, skal dine frostfølsomme træer og planter lige vænne sig til ændrede klimaforhold med mere lys. Hvis de har stået køligt, er det vigtigt at de ikke lige pludselig kommer ind i et varmt drivhus.

HVILKE PLANTER ER DER TALE OM?
Oliven, engletrompet, laurbær og citrus er de gængse træer. Desuden er der en lang række løgplanter, som med lidt held faktisk kan overvintre. Du kan finde en liste her over de frostfølsomme.

Oliventræer, citrustræer og engletrompet

HJÆLP DEM PÅ VEJ
Du kan hjælpe dem på vej ved at pakke dem ind i to lag fiberdug om natten den første uges tid. Og hvis du stiller dem direkte ud på terrassen, kan du give dem en bobleplast”dyne” på de første par nætter samt de nætter, hvor der kommer nattefrost. Giv dem evt. også lidt frisk jord – om ikke andet så bare i de øverste 10 cm, vand dem og trap gødningen op hen over de kommende 2-3 uger.

Sådan kan man hvert forår rende ud og ind dagligt, men var du selv på stranden på en sydhavsø, skulle du jo også lige smøre skankerne ind i ny og næ især i starten. Sådan er det med alt det, der er levende – vi skal lige vænne os til de nye forhold, men så tager vi også fat og begynder at vokse og blomstre.

GLÆD DIG…
Så er det bare at gå og glæde sig over alle de friske skud, der kommer væltende frem og op. Kom sol, kom varme, kom forår.