Tulipanen ‘Queen of Night’ er ganske enkelt fantastisk. Mon du også er én af dem, der går og glæder sig over det skønne syn i maj.


TEKST & FOTO: LONE

 

Det er ikke uden grund at denne tulipan ‘Queen of Night’ er så populær, som den er. Og dens popularitet skal endelig ikke afholde dig fra at erhverve den, for den er ganske enkelt helt enestående i majhavens bede.

tulipan 'queen of night'

Nu, hvor alle tulipanerne står i fuldt flor, kan du jo lige overveje, hvor du kan finde plads til denne skønhed. Hvis du da ikke allerede har hende indenfor havelågen.

Når den mørke dronning folder sine kronblade ud i starten eller midten af maj er den et skønt akkompagnement til alle de lysegrønne toner i haven, samt væksterne med mørke/mørkerøde grene. I min have starter denne tulipan ud sammen med den hvide tulipan ‘Purissima’ og den limefarvede snebolle, og senere i maj måned springer også allium ud og går i skøn forening med den mørke tulipan.

tulipan 'queen of night'

tulipan 'queen of night' og alliumPåskeklokkerne er også skønne ledsagere til tulipanen, og sidst i blomstringen er også natviolerne med i billedet. Det er ganske fortryllende.

 

FAKTANAVNTulipa ‘Queen of Night’
DANSK NAVN: Tulipan
LYSFORHOLD: Sol/halvskygge
HÅRDFØRHED: Hårdfør
JORDBUND: Almindelig næringsrig havejord
GRUPPE: Enkelt, sentblomstrende
VÆKST: Opret blomsterstilk
STØRRELSE: 50-55 cm
BLOMSTRING: Meget mørkelilla kronblade. Blomstring fra midt maj
ANVENDELSE: Velegnet i bede