Kender I Pinterest? Det er et sted på nettet, hvor folk fra hele verden samler og udveksler billeder indenfor stort set alle interesseområder man kan forestille sig. Det er ret smart – og så er det nemt !


TEKST & FOTO: KARINA 

Hvad Pinterest kan bruges til er jo individuelt. I bund og grund er Pinterest jo blot en opslagstavle med billeder der udveksles på kryds og tværs. Billedsamlingerne behøver ikke nødvendigvis at fungere som andet end et visuelt bibliotek, hvis formål er at inspirere. Men du kan også bruge Pinterest, hvis du er i gang med et projekt. Det kan være at du er i gang med at arrangere en fest, hvor du ønsker at lave et tema, et mood board – og lige netop i denne sammenhæng er Pinterest en fin hjælp.

Det kan også være at du er i gang med en ombygning og har brug for at se nogle farver og materialer i en sammenhæng. ELLER – og nok mest aktuelt for os havenørder – kan du bruge Pinterest, hvis du går og planlægger et projekt i haven. Nok kan du ikke lave kollager og den slags, men du kan se billeder/objekter i relation til hinanden, og det kan man jo godt have behov for engang imellem.

Lad os nu sige, at du er i gang med at planlægge et nyt bed, men at du ikke er helt sikker på plantevalget endnu. Måske har du skrevet en planteliste ned på et stykke papir, eller måske har du brugt et program på din computer. Det kan ligefrem være at du har sat billeder af planterne ind i dit dokument, eller klippet nogle fotos ud fra et blad eller et magasin. Måske synes du at netop din måde at lave en planteoversigt på er ligetil. Her er vi jo alle forskellige og har forskellige præferencer.

Det kan også være at du har tænkt: “Der må da være en lettere måde!” Og det er her, at Pinterest kan komme ind i billedet. HAVEFOLKET er også på Pinterest, og vi viser her hvordan vi kom i gang. Har du lyst til at “pinne” med os, så se her.


SÅDAN KOMMER DU I GANG
For at komme i gang, skal du blot følge vejledningen på siden og snart har du oprettet din profil. Du kan vælge at sætte et billede ind i profilen eller vælge at lade være, det bestemmer du selv. Når dette er overstået, så er du allerede godt i gang og det er nu det sjove begynder.

 

OPRET ALBUM
Under din profil kan du nu begynde at oprette foldere, hvori du kan opbevare dine billeder. Tryk på “Create a Board”. For nu at vende tilbage til det bed du er i gang med at planlægge til næste år, kan du nu bruge Pinterest som en billedtavle – med de planter du har i tankerne.
Opret et album og navngiv det. I dette tilfælde handler det om dit nye bed, så det er også hvad vi kalder albummet i denne illustration. Når albummet er oprettet kan du begynde at smide billeder i det – du kan begynde at “pinne”.

PIN FRA PINTEREST
Måske har du bemærket, at der oppe i toppen af siden er et søgefelt. Det er det søgefelt du nu skal bruge. I søgefeltet skriver du navnet på den plante du leder efter. Kender du det engelske eller latinske navn, er din chance for at der dukker nogle billeder op allerstørst.
GEM BILLEDET I DIT BOARD/DIN MAPPE
Nu søger vi  for sjov på Verbena bonariensis – og bingo, der var sørme gevinst. Oppe i øverste bjælke, hvor der står boards, finder vi nu albummet DET NYE BED frem. Vi afmærker og trykker på den røde pin-knap og første billede er nu pinnet til albummet.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PIN FRA INTERNETTET
Er der ikke gevinst på den plante du søger, kan det være fordi den ikke findes på Pinterest endnu. Bliv nu ikke fortvivlet, for du kan også pinne fra internettet.Nu er det jo du kan huske, at du på Danmarks bedste havemagasin har læst en artikel om kæmpeverbenaen, hvor der også er billeder af planten. Find artiklen frem og kopier adressen oppe i bjælken.

Nu går vi tilbage til Pinterest og trykker “Add a pin”, og dernæst kommer vi videre til en rubrik hvor der står “Add a pin from website”. Vi klikker, og efterfølgende dukker en bjælke op, hvor vi indsætter adressen.


Når du tager billeder ude fra internettet, er det vigtigt at du husker at undersøge om fotografen indvilliger i at fotografiet bliver pinnet. Hvis det ikke står nogen steder, så er det altid en god idé at spørge om lov.


DU ER NU GODT I GANG

Nu har vi pinnet et par planter sammen, og for at springe processen over – den har vi jo lige lært – kan du se hvordan boardet nu se ud.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har du lyst til at se hvad du ellers kan bruge Pinterest til, så besøg HAVEFOLKETS PinterestsideDu kan også klikke på banneret i siden. HAVEFOLKETS Pinterestside er fyldt med gode sager, så kig endelig forbi. Men pas på! Det kan være stærkt vanedannende.

Følg os, pin os og “like” os.
Happy pinning!