Der kommer stadigvæk anmeldelser af GODT GREJ ind til redaktionen, og det er vi meget glade for. Denne gang handler det om en speciel havehandske.


TEKST & FOTO: LOTTE BJARKE

Lotte Bjarke har valgt at anmelde sine geniale havehandsker af skind. Har du erfaringer med disse handsker, er du meget velkommen til at give din mening til kende i kommentarfeltet.

Hvad hedder “redskabet” og hvem er producent?
Havehandsker af mærket Gold Leaf Gloves produceres af den engelske virksomhed Jayco i Southhampton.

Hvordan er du kommet på at købe dette grej?
Kommet på – eller kommet til – er det rette udtryk. Jeg købte dem for for mindst fem år siden på Chelsea Flower Show i London. Var tændt med det samme, og blev det endnu mere, da jeg fik prøvet dem af i praksis.

Hvor længe har du haft dem (cirka)?
Ja, altså mindst fem år.

Hvad bruger du dem til?
Jeg er normalt ikke havehandsketypen. Jeg holder faktisk meget af, at fingrene dufter af jord og have, også efter, at de er blevet skuret og skrubbet oven på en dag derude. Men når man nu har en have, hvor brombær, vilde roser og brændenælder er det mest insisterende ukrudt, så er der alligevel behov for et par gedigne havehandsker fra tid til anden. Mine Gold Leaf havehandsker har rykket rigtig mange brombærranker og diverse op i årenes løb, uden at mine hænder er blevet revet til blods.

Hvad gør at netop dette “redskab” er særligt velegnet?
De er ikke så pæne, som dengang jeg fik dem – varmt gult, silkeblødt skind og et sort ruskindsskaft, der når op til midt på underarmen – men de fungerer stadig efter hensigten. Det forbløffende er nemlig, at skindet er så blødt, at man faktisk kan mærke, hvad man foretager sig, selv om man har handsker på, og samtidig så stærkt, at diverse torne og nåle ikke trænger igennem. Det lange skaft betyder desuden, at man kan række ind i vildnisset uden at komme flosset ud igen. Det er rigtig smart.

havehandsker
Vejledende pris – og synes du prisen passer til produktet?
Godt gættet, handskerne koster en bondegård, men de er efter min bedste mening alle pengene værd. Der har tidligere været danske forhandlere, men jeg kan ikke hitte nogen umiddelbart. Måske nogen ved noget?Handskerne kan i hvert fald købes i Royal Horticultural Societys webshop formedelst 25 pund. Og de heldige, der gæster fx Chelsea eller Hampton Court Flower Show til sommer, kan købe dem på virksomhedens stand, der altid er nem at kende på den kæmpestore handske.Har du andet, du gerne vil fortælle om produktet?
Gold Leaf Gloves markedsfører sig som “Gloves for people serious about gardening” og har vundet utallige priser gennem årene. Se mere på www.goldleaf-gloves.com. Der er flere modeller af handskerne – min er modellen Tough Touch, der udmærker sig ved de lange skafter. Men ups – har lige opdaget, at der nu også er Winter Touch Gloves at få!

havehandsker
DAGENS ANMELDER
Lotte Bjarke
Hundslund
Du kan læse mere om Lotte på hendes blog helthenihaven.