I denne måneds tema om terrassen, kommer vi ikke udenom grillen og hvad man kan komme på den. I følge Louisa Lorang findes der ikke den lækkerbisken, der ikke er grillbar. Se bare med her.


TEKST & FOTO: KARINA

Måske kender du Louisa Lorang fra diverse madprogrammer på TV? Udover disse står Louisa også bag flere dejlige kogebøger, hvor sidste skud på stammen er bogen Grillmad. Vi har prøvet et par opskrifter fra bogen, og viser her hvordan resultatet blev.

Når du sidder med bogen i hånden og bladrer igennem alle de skønne opskrifter kan du måske ha’ lidt svært ved at vælge, hvilken du først skal kaste dig over. Alle retter ser vidunderlige ud, men én ting er sikkert, og det er at en grillet drink må prøves.

 

Samlingen af opskrifter spænder over både kød, grønt, brød og søde sager. Bogen indeholder ca. 75 opskrifter og er smukt illustreret af Anders Schønnemanns fotos. De smukke fotos gør i øvrigt ikke beslutningen nemmere – det ser jo alt sammen fantastisk ud. Vi ender nu alligevel med en beslutning og vælger at afprøve en opskrift med grillet aubergine og granatæble. Som drinks bliver det Mojito, der har fået et tvist i form af grillet limefrugt.

Den grillede aubergine er vi spændte på, da smagen af den ellers meget smukke grøntsag kan minde om at række tungen ud af vinduet. Vi flækker den på langs, som anvist, og smækker den på grillen. Her ligger den og hygger sig, mens tilbehøret gøres klar. Efter ganske kort tid er vi klar til at sætte tænderne i sagerne, og sandhedens time er kommet. Kombinationen af det syrlige og friske granatæble og den grillede aubergine med et lidt nøddeagtigt spor i smagen, får retten til at fungere sindssygt godt. Her er ikke tale om de helt store armbevægelser i form af talrige ingredienser og problematiske udførselsmetoder, og det er måske med til at opskriften tiltaler os.

Efter den lille frokost sluttede vi af med den grillede Mojito. Igen en fantastisk idé, som ikke kræver de store anstrengelser. Den grillede lime gør en kæmpe forskel, så det næsten er utænkeligt at vende tilbage til den traditionelle.

Vi glæder os til at prøve flere af opskrifterne, som byder på alt fra grillede salater, sandwiches og hotdogs til østers, vagtler og hjemmelavet grillmedister.

GrillbarTITEL: Grillbar
FORFATTER: Louisa Lorang
FOTOS: Anders Schønnemann
UDGIVELSE: Marts 2014
SIDER: 200
SPROG: Dansk
FORLAG: Lindhardt og Ringhof

Louisa Lorang er kendt som den karismatiske kok og dommer i TV2-programmet Grillfeber samt fra Go’ Morgen Danmark og Go’ appetit. Herudover leverer Louisa masser af lækre opskrifter hver uge i ALT for Damerne. Hun har tidligere udgivet en lang række kogebøger, b.la. Spisetid – god mad til store og små, Madpakkebogen og Vild med mad.