Selvom  vi havefolk nyder at være i vores haver, så rejser vi også ud i verden. Og når vi rejser, så lægger vi mærke til andres haver, uanset hvor vi er og hvad vi skal. Hvis du kender til et godt have B&B, så sig det til os, så alle andre kan få glæde af det!


TEKST: KARINA & MARIANNE, FOTO: KARINA

Her ser du et eksempel på et rigtigt hyggeligt have B&B – altså konceptet seng og morgenmad i private boliger. Måske kender du ét, enten i Danmark eller i vores nabolande? Sig til, hvis du gør!

Midt i strandbyen Løkken ligger det skønne Bed & Breakfast Villa Vendel. En skøn nedlagt købmandsgård med masser af sjæl og charme. Det var i forbindelse med et planlagt besøg til Haven i Hune, at Karinas familie faldt over den lille nordjyske perle. Kun omkring tyve minutters kørsel er der fra Løkken til Anne Just og Claus Bonderups dejlige have, og derfor et oplagt sted at bosætte sig, hvis man planlægger et besøg dertil. Der er selvfølgelig også mulighed for at bo i selve Haven i Hune, såvel som i Blokhus, der kun ligger i gåafstand derfra.

Villa Vendel ligger midt i det centrale Løkken, med blot 5 minutters gåafstand til stranden. Og det betyder, at man har alt i en behagelig rækkevidde. Det hyggelige Bed & Breakfast er indrettet efter alle kunstens regler, med hyggelige strandfund, friske blomster, kønne gamle møbler og skurede trægulve. Alle værelser og lejligheder er indrettet forskelligt, men holdt i nordiske og lyse toner, og den lille gårdhave byder på et lille drivhus, borde, bænke og dasevenlige liggestole.

Den gamle købmandsgård blev bygget i 1913, og godt 70 år senere istandsat af de lykkelige nye ejere til gården. I 1984 kunne de slå dørene op og byde de første gæster velkommen på det nye Bed and Breakfast.

Villa Vendel v/H. Wulff
Harald Fischersvej 12, DK 9480 Løkken
+45 20 65 38 56
www.villavendel.dk

HVAD ER ET HAVE B&B?
Konceptet “B&B for garden lovers” er af mange kendt fra England, hvor havemennesker – samtidig med at de tilbyder overnatning – også kan byde gæsterne på havevandring og havesnak samt venlig vejledning med hensyn til besøg i skønne haver og parker i området. Vi tænker, at det må vi da også have her i Danmark, og vi har oprettet en side, hvor vi netop samler på de gode adresser.


FORTÆL OM DIT YNDLINGS-B&B
Du har ganske givet selv været på overnatning et dejligt sted. Sig frem, så vores læsere får glæde af det. Vi får ganske givet ikke afprøvet dem alle her på redaktionen, men vi vil gerne høre om dine oplevelser der. Vores opgave er derfor at være kanal for jeres gode forslag. Skriv gerne et link, hvis der er ét, adressen og kontaktoplysningerne samt et par linjer om stedet, og dét der gør, at der er haveskønt. På den måde vil vi gerne fremme haveglæden, også når havefolket er på farten.

Send dit forslag til redaktionen på info@havefolket.com. Mærk mailen “HAVE B&B”.

Altså, HUSK:

  • Et vellignende foto af hus/have
  • Navn (inkl. fornavn og efternavn på kontaktperson)
  • Adresse
  • Kontaktinfo: Telefon & mail
  • Kort beskrivelse af dette B&B – herunder gerne lidt om havetype (romantisk, japansk, formel, etc. ) – hvor du fortæller, hvad der er særligt haveskønt ved netop dét her B&B.
  • Hjemmeside, hvor man kan læse mere om stedet.


Vi glæder os til at høre fra dig. Vi er nemlig mange havefolk, der skal på rigtigt mange haveture her til sommer.