Pak choi er en bladgrøntsag i kålfamilien, og minder både i smag og udseende lidt om sølvbeden – blot med en lettere bitter smag. Selvom den stammer fra Asien, kan den sagtens dyrkes herhjemme. 


TEKST & FOTO: KARINA
Pak choi

Pak choi kendes også under navnet Bok choi, og på latin; Brassica rapa var. chinensis.

Planten er toårig og kan overvintre i drivhuset, men kan også, i lune vintre, overleve på friland. Pak choi tilhører kålfamilien, og er en hurtigtvoksende afgrøde, som både kan dyrkes i det tidlige forår og om efteråret. Selvom planten er nem, er forudsætningen for at den vil trives, at den plantes i en løs og næringsrig jord, og at den får vand nok.

Både blade og stængler er spiselige. Planten er udviklet omkring 10 – 12 uger efter såning, hvor du både kan høste den helt eller vælge at skære et par stængler fra et par centimeter over jorden.

I den tidlige vækstfase kan du også høste bladene og bruge dem som salat. Disse vil have en lidt mildere smag til forskel fra den fuldtudviklede plante.

Pak choi er, foruden at være en god og anvendelig afgrøde i køkkenet, også supersund og fyldt med vitaminer, kostfibre og antioxidanter.

 

Pak choi

Smagen er let bitter, og pak choi kan bruges i alt fra wokretter, supper og salater. Den kan både spises rå og tilberedt. Husk blot at den skal have en kort tilberedningstid, for at sprødheden og farven bevares.

Pak choi
 
Her nydes pak choi i en simpel oksekødsuppe, og den har kun lige været nede og vende i gryden i halvandet minut.