Inden længe kan efteråret være en saga blot, og selvom det er lidt sent, vil jeg alligevel – her på falderebet – plante lidt mere grønt i krukkerne.


TEKST & FOTO: LENE

Sommerblomsterne i den ovale betonkrukke sang på sidste vers, men egentlig havde jeg ingen planer om at plante krukken til igen. Meningen var, at jeg ville vente til de var helt færdige, og så kunne der komme mos og andet julegodt i.

Men da jeg for nylig var på min lokale planteskole for at kigge på stedsegrønt, faldt jeg over disse – overvejende – grønne planter i forskellige nuancer – og så var jeg solgt.

 

 

Normalt er jeg ikke til noget, der blot minder om sammenplantninger, men disse kunne jeg altså ikke stå for, så der blev købt ind.

Desværre var der ikke skilte på nogle af planterne, så jeg aner ikke hvad de hedder. Selvfølgelig kan jeg genkende en bregne, og jeg er også godt klar over, at to af dem er en slags sukkulent, og så er der 2 græsser. Det eneste jeg bed mærke i var, at der på et skilt stod, at de ikke tåler megen frost. Jeg vovede det ene øje, og de blev plantet ud, suppleret med en heuchera, som stod i børnehaven.

I tønden ved siden af, plantede jeg i foråret en enkelt plante af pletter i luften, og den vokser helt vildt, og fylder nu tønden ud – og lidt til. Jeg har pletter i luften forskellige steder i haven, både i krukker og plantet i jorden. De er skønne som bunddække, og selvom de hvert forår ser ud til at have lidt vinterdøden, varer det ikke længe, før de små spirer viser sig. Den er kommet for at blive i min have – og kan kun anbefales!

Hver gang jeg går forbi mit grønne hjørne bliver jeg så glad, og når frosten nærmer sig, må jeg putte en dyne omkring dem – i form af fiberdug – eller også må krukken i væksthuset, og holde så længe den kan.

Selvom det er lidt sent på sæsonen, fortryder jeg ikke, at jeg foretog dette impulskøb. De stedsegrønne? Nå, dem glemte jeg!