Selvom der er let frost af og til kan du sagtens høste dine jordskokker. Det er her i vinterhalvåret, du skal gøre det. Og der er ikke grænser for alt det lækre gastro, du kan glæde dig til at lave med disse skønne knolde, når du kommer ind igen med kolde røde kinder.


TEKST & FOTO: MARIANNE

Der er ikke forfærdeligt meget at høste på denne tid af året, men har du jordskokker, så er der. Har du ikke, er det nu, du kan købe en pose hos din grønthandler og lægge dem i jorden, så har du til næste år og resten af dit liv. Læs her mere om JORDSKOK – EN TROFAST KNOLD. 

JordskokkerDet er ikke jordskokkens rødder, du kan se på billedet, men skvalderkåls. Det “må man jo ikke” have i sine bede, men det aner jordskokken ikke, og den er fløjtende ligeglad. Det er jeg ikke, så når jeg høster i mit jordskokkebed, der heldigvis ligger lidt afsides, så luger jeg jorden igennem ved samme lejlighed. Det passer lige med hver vinter.

Og hvis du vil have en halv time i haven på denne årstid, føles det som om du har ryddet op i en skuffe. Rart og tilfredsstillende at komme ind med tanken om et rent bed og en kæmpe portion jordskokker i favnen til uddeling til kolleger, naboer og selvfølgelig til brug i egne gryder.