Gæsterne kommer til påskefrokost. Du har styr på maden, men lidt grønt til bordet har du glemt alt om. Køb en buket tulipaner eller to og flet hurtigt en lille rede. Så er påskestemningen i hus.


TEKST & FOTO: LONE

Jeg vil nu så gerne lave buketter mv., men jeg får for sjældent taget mig rigtig god tid til det. Ofte bliver det en hurtig seance, når vi lige skal have gæster til højtiderne. For så synes jeg altså bare at der skal blomster på bordet. Hvis jeg husker at købe ind til det…Her ser du mit bud på en hurtig påskebuket til bordet.

Den er hurtig at lave, og du er meget velkommen til at bruge den til din egen påske!

Jeg har købt to buketter tulipaner, skåret enderne af og sat dem til at trække vand et par timer, før de skal i brug. Så er de lettest at arbejde med og holder lidt længere. Jeg tager også gerne de yderste blade af – ofte er de lidt beskadigede eller kommer hurtigt til at hænge lidt, og det vil jeg gerne undgå. Bladene tager jeg nu først af, når de har trukket vand.

Grenene, som er brugt til kransen her, er afklip fra mit æbletræ samt blødere grene fra surbær. Begge dele beskæres gerne på dette tidspunkt af året og så kan grenene jo fint finde anvendelse på denne måde.

Her har jeg først bundet æblegrenene sammen til en krans – samlet med ståltråd – og bagefter har jeg viklet surbærgrenene omkring. De er blot flettet ind i æblegrenen, så der ikke er synligt ståltråd flere steder.

Den færdige krans er lagt over en glasvase, grene af slåen er stukket ned i – jævnt fordelt. Idet slåengrenene da fungerer som stativ har jeg fordelt alle tulipanerne mellem disse.

Så er den klar! Det tog i alt knap 15 minutter, og så må gæsterne gerne komme.

Det gode ved denne buket er, at man som haveejer næsten altid har buske og træer, der kan klippes af og tulipaner kan på dette tidspunkt af året købes på hvert et hjørne. Så den kan laves alle dage – også på helligdage hvor kun få detailbutikker har åbent.

Den vil i øvrigt også være fin – og endnu mere påskeagtig – med fx påskeliljer.