Hvilket barn er ikke kommet ind med en håndfuld blomsterhoveder og har stolt overrakt mor den halve have? Så er det med at finde en grimasse, der kan passe og tage æggebakken frem. Tjek verdens hurtigste påskedekoration ud her!


TEKST & FOTO: MARIANNE

Du behøver ikke blive blå i hovedet af at puste æg eller noget – her er blot et “klak” på kanten af en skål nok, og du har straks et helt regiment vaser til din rådighed i en æggebakke. Det kan ikke være nemmere – eller hurtigere!

Du skal alligevel i gang med at lave røræg til påskebordet mens snapsen er på køl, og din partner står og skærer laks ud. Lillemanden kommer rødkindet og kåd ind i køkkenet iført flyverdragt og mudderstøvler med en håndfuld blomsterhoveder fra forårshaven udenfor. Du, som gerne vil plante et lykkeligt blomsterfrø på livstid i den lilles sind, sætter dig i hugstilling og tager glædesstrålende og taknemmeligt imod den lilles gave. Bredt smil.

Frem drager du en skål. “Klak”, du slår det øverste af æggeskallen, og ud af et pænt lille hul hælder du nu hvide og æggeblomme. Det gør du med 10 æg. 6 rækker såmænd også. Ja, selv to, så kan du bare bruge æggebægre til din tomme æggeskal i stedet for æggebakken. Nu vasker du skallerne i koldt rindende vand og stiller hele herligheden til tørre. Skal det gå stærkt må bakken hen og stå på en radiator. Det tager 5 minutter. Så er det frem med en vandkande – en lille én med en lang tud. Det dur ikke med vandhanen, så bliver æggebakken våd igen. Alle 10 æggeskaller fyldes, og du fordeler nu dine skatte fra barnehånden i hvert æg. Måske er den lille med til det. På den måde kommer nogle af blomsterne til at stå med hovedet under vand. Det kan også have sin charme.

Blomsterne i denne lille dekoration er fra øverst tv. + th. og nedefter:

  • Forglemmigej og stedmoder
  • Stjernemagnolie
  • Hornviol
  • Lys blå skilla
  • Dobbelt vintergæk
  • Tete a tete (minipåskeliljer)
  • Bleggule krokus
  • Kejserbusk
  • Efeu og lyserød skilla
  • Blå skilla

Ind på påskebordet med den! Her må hjælpes til, hvis den lille skal gøre det. Det er nemlig et lidt vakkelvorn arrangement, uden solidt underlag eller en fast hånd. Så en moderlig (eller faderlig) indsats er velvalgt her. Men: Så er det ordnet, og du kan nu gå tilbage til køkkenregionerne og fortsætte dine forberedelser til påskefrokosten. Borddekorationen er reddet, og det har max taget dig ti minutter. “Det er overraskende”, når du lige at tænke inden du pisker din æggemasse, at din have “alligevel har så mange forårsblomstrende planter”. Skønt ikke?

Det allerbedste? At den lille har opdaget glæden ved at give. At han forbinder lykke med blomster. Eller omvendt: Blomster med lykke! Så kan alverdens ulykker bare komme an, hvis de skulle finde på det. Hans blomsterglæde er intakt og måske er sjælefreden reddet. For resten af livet!