Krukkerne er en fast del af vores have. Og efter vi er begyndt at importere terrakottakrukker, er krukkerne absolut ikke blevet en mindre del af havelivet her på matriklen. Men jeg kan også godt lide at blande lerkrukkerne med beholdere af andre materialer, og lige nu går overvejelserne på, hvad jeg skal gøre med alle de sommerblomster og dahlia, jeg også gerne vil have plads til i haven.


TEKST & FOTO: LONE

I køkkenhaven står årets etårige planter. De står udpriklet i potter og venter på at få deres hjem for sommeren. I garagen har dahliaknoldene de sidste to måneder stået til forspiring, og i går fik vi dem sat i potter én for én med jord godt op omkring knoldene.

En gødningstablet fik de også hver og én. Nu står de udenfor i baggården og vænner sig til udelivet. Inden længe skal også de have sig et sommerresidens.

De sidste mange år har en stor del af sommerblomster og dahlia haft til huse i staudebede og i højbedene i køkkenhaven, men i år er beslutningen, at de fleste af dem skal i krukker. Både for at de kan få lidt bedre forhold (uden at skulle kæmpe om pladsen med stauder eller afgrøder), og for at jeg kan passe på dem i forhold til dræbersneglene, der i år er øget i antal i forhold til tidligere år. Desværre!


Jeg havde endnu enkelte tomme terracottakrukker stående, og i den ene af disse er de hvide edderkoppeplanter plantet ud. Denne står nemlig i morgenhaven, hvor vi har et hvidt bed.

De øvrige skal stå i haverummene mod syd, og det er så her, jeg skal have fundet alternative beholdere. Alle de tynde lerkrukker, som jeg investerede i sidste forår, er gået til i vinter, fordi jeg ikke fik dem taget ind, så jeg er tvunget ud i at finde andre løsninger. Overvejelserne går lige nu på grå kurve i mindre størrelser!


Hvis jeg finder nogle med hank, er de lette af flytte rundt henover sommeren, hvis der er behov for det. Et par zinkspande finder nok også vej ind i haven, hvis jeg kender mig selv ret.