Jeg har længe været ærgerlig over at skulle have skrigende grønne eller orange vandslanger i haven. Jo, Gardenas produkter virker upåklageligt, og de har en lang levetid. Men jeg er bare ikke vild med farven. Hvorfor kan man dog ikke få en lidt mere lækker udgave, tænker jeg, hver gang jeg vander. Se – nu er det faktisk muligt!


TEKST: LONE, FOTO: LONE & UDLÅNT FRA GARDEN GLORY

Da Garden Glory dukkede op på det danske marked med deres diva-agtige vandslanger, var jeg noget skeptisk. Måske mest fordi farverne pink, turkis eller gult ikke lige svinger i mit univers. Men efter længe at have spejdet til denne lækre sorte model, sprang jeg ud i en nyinvestering!

Garden Glory vandslangeSlangen er ret opfindsomt pakket som en anden designertaske med fint håndtag og lækre detaljer. Yes, set med rationelle haveøjne så er det lidt noget pjat, men det er lidt lækkert at tage en pakke som denne med sig hjem. Jeg fandt ikke helt ud af, om noget af det kunne have en genbrugsfunktion – det har det i hvert fald ikke fået her hos mig. (Har du gjort mere observante iagttagelser her, så sig endelig til!).

Vores gamle vandslanger er nu alle røget på genbrugsstationen og erstattet af 20 meter sort slange på den ene side af huset og ligeledes 20 meter på den anden side. Og jeg er så godt tilfreds med, at vandslanger nu ikke længere er det første, man ser, når man kigger ud i haven! (Før var skrigende grøn og orange blevet ærgerlige fokuspunkter i skellet mellem hus og have). Nu er jeg selvfølgelig lidt spændt på slangernes holdbarhed på sigt (faktisk har jeg haft nogle af dem, jeg lige smed ud – fra Gardenas kollektioner – siden 1999, så de har klaret sig ret godt!).

Der er 3 års garanti på vandslangerne her, og de skulle fra produktionen i Sverige være designet til også at kunne klare det hårde vejr ved kysterne og forblive lækre blanke. Desuden er slangerne – som de velkendte gode Gardenaslanger – med armeret net indeni, hvilket betyder, at der skal en del til, for at de slår knæk, som slanger, der er købt lidt for billigt, gør det. (Jeg har hørt en lille fugl synge om, at slangerne produceres på Gardenas fabrikker i Sverige, og måske netop derfor er kvaliteten på disse slanger helt i top!).
Garden Glory vandslangeTil ophæng har jeg valgt et almindeligt sort ophæng fra Garden Glory, som jeg har sat henover vandhanen. Så er den gemt lidt af vejen, og jeg oplever, at det alt i alt er en rigtig pæn løsning. Man kan også erhverve sig flotte gevirer, som jeg tænker kunne være ret sjove i en rækkehushave, hvor marker er nærmeste nabo, eller selvfølgelig i et sommerhusområde, hvor råvildt er typiske natlige gæster. Men her i vores traditionelle villakvarter fandt jeg ikke lige, at et gevir var passende (bare kald mig kedelig!).

Garden Glory vandslange
FOTOS FRA GARDEN GLORY KOLLEKTION 2015 – GEVIR OG ZEBRA NOZZLE

De første uger var slangen lidt træls at stå og vinde op på dette arrangement, men med tiden har vi fundet en fælles rytme, og nu går det faktisk ret stærkt. Og i og med at jeg nu er uden slangevogn, slipper jeg for at skulle flytte rundt på den, når der skal fejes eller – på den anden side af huset – skal klippes græs under vandhanen.

Vedr. mundstykker så har jeg jo købt den tilhørende sorte ‘Nozzle’ fra Garden Glory. Mundstykket er super til vanding af bede eller spuling af havestole mv. Men til krukkerne er den ikke optimal – strålen er ganske enkelt for voldsom i kombination med vores vandtryk. Også selvom den skrues over på sprinklerfunktion. Så her supplerer jeg med et andet mundstykke med skaft, som jeg har købt tidligere og som er velegnet til krukkevandingen (og dem har jeg en del af!). Det dur til gengæld ikke til vanding af bede, så det er faktisk ret praktisk, at jeg nu har begge muligheder. Det mundstykke, jeg ikke bruger, ligger inde i slangen, når jeg har rullet det hele sammen. Så er alt samlet et sted og bliver ikke væk for mig.

Garden Glory vandslange

Alt i alt er jeg super tilfreds med den nye investering. Slangen er tilpas robust til min brug – slår ikke knuder for et godt ord, og det er ret vigtigt, når den skal slæbes rundt til alverdens krukker i alle havens afkroge!Skulle du selv have fået lyst til at skabe lidt eksklusiv havestemning omkring vandingen i haven, så er der altså masser af farver og kombinationer at vælge mellem. Her får du lige lidt til inspiration – og så har jeg slet ikke vist dig varianterne i pink og gul. Dem kan du finde frem på hjemmesiden, hvis du er blevet nysgerrig.

Du kan selvfølgelig se meget mere på hjemmesiden, GardenGlory.com, hvor firmaet frister med alverdens lækre kombinationer. Eller følg den danske importør på Instagram, KaasOutdoorLiving. Hun er super flittig til at lægge lækre fotos op for inspiration til havens indretning.