Sidste år byggede vi en træterrasse ved det område, hvor vi spiser i haven. Den er blevet brugt dagligt lige siden, så alt i alt en stor succes. Dog er vi lidt trætte af de kirsebærtræer, vi har haft stående i nogle år. Nu skal de væk så nye kan komme til. 


TEKST & FOTO: KARINA

Det er nu ikke fordi vi ikke kan lide kirsebærtræer, ellers havde vi jo ikke købt dem til at starte med. Grunden til at vi er lettere misfornøjet over dem er, at de hvert år er fyldt med lus – ikke lækkert, når det nu også er her vi spiser. Jeg har prøvet at sprøjte med sæbevand og jo, det hjælper da lidt, men året efter er de tilbage de små lus, hvilket har fået bægeret til at flyde over. En anden ting er at vi for det meste kun kan høste måske to håndfulde over hele sommeren, da fuglene tager dem, og de der net man kan dække over dem – kommer ikke til at ske!

Gleditsia 'Sunburst'

Nu skal der nye træer til og det bliver nogle jeg kender og har god erfaring med; nemlig Tretorn, Gleditsia af sorten ‘Sunburst’. Jeg har et enkelt og det er noget af det nemmeste træ at have med at gøre, så nu vil jeg lave en lille gruppe her hvor kirsebærtræerne står. Det jeg allerede har, vil vi forsøge at flytte dertil til efteråret og dertil kommer der to nye.

Spisepladsen på træterrassen

En af grundene til at jeg vil lave den lille træplantage dér, er fordi vi har en udsigt vi gerne vil være foruden og derudover også fordi vores havestue nu skal væk. Jeg har tidligere her på HAVEFOLKET skrevet om min havestue – og om nye tanker, jeg har gjort mig derom, men nu har vi altså besluttet at være helt foruden. Vi bruger den ikke, og en anden grund til at den skal væk er også at vi har omdisponeret stuerne inde i huset, hvilket betyder at vi har behov for mere lys.

Har du lyst til at se og læse mere om vores terrasse, samt den tidligere plan for havestuen, så følg de to første links i bunden af artiklen her.

Læs også

EN FAMILIETERRASSE
Området var trængt og der var ikke plads til mange armbevægelser. Se hvordan vores lille terrasse bliver forvandlet til et familievenligt uderum.

 

MAN HAR VEL LOV AT DRØMME
Vi bor ret småt, og grunden er der heller ikke meget at gøre ved – i hvert fald ikke, hvis vi taler om kvadratmeter. Derfor er det så ufatteligt vigtigt for os at udnytte pladsen optimalt. Det er den ikke helt endnu, og vi drømmer om mere luft om ørerne.

TERRASSEN BLEV STRAMMET OP
Den trætte, gamle terrasse kom på tegnebrættet og blev til tre små haverum i klassiske og enkle materialer.