I august og september står haven fyldt med blomstringer i varme farver. Jeg har fattet saksen og plukket ind. En buket der er langt fra mine sædvanlige farvevalg – og måske derfor totalt livsbekræftende.TEKST & FOTO: LONE

For mig er sensommeren højtid for at tage buketter af blomster med indenfor. På dette tidspunkt er jeg nemlig ikke altid så god til at komme ud i haven og så ved jeg jo at det måske lige pludselig er slut med alle de lækre blomstringer – fordi den første frost kan sætte ind når som helst.

Jeg har i mange år haft dahlia i haven. Faktisk siden jeg for måske 10 år siden købte de første knolde hos Isabella Smith. Og jeg har bestemt udviklet et solidt kærlighedsforhold til de lidt prangende blomstringer. Især her i sensommeren/først på efteråret er det som om, at det hele er tilladt. Fordi vi ved, at det måske snart er slut.

Det jeg viser dig her er bare et af mine dahliabuketeksperimenter. Buketten består af en samling af de røde toner fra haven.

Her er dahlia af flere sorter, blandt andet den delikate mørke ‘Arabian Night’ og den røde ‘Red Jill’. Sammen med disse har jeg plukket kvæsurten, som jeg er kommet til at holde ualmindeligt meget af med de fine rosa knapper.

Den anden lette vækst i buketten er frøkapsler af hør.

Den sidste ingrediens er quinoa, som jeg har dyrket i køkkenhaven. Jeg må indrømme at jeg som afgrøde ikke ser den store værdi i denne plante, men som fyld i buketter er den faktisk ret charmerende.

Buketten er en rigtig sensommerbuket. Og det er dejligt at kunne få lidt glæde af alle disse skønne blomstringer – også indendøre.

Hvad putter du mon i buketter med dahlia? Skriv gerne om det her i kommentarerne eller vis os et foto af din dahliabuket på facebooksiden