Fra at have været super aktiv i haven siden sæsonens start, så er der nu faldet 100% ro over havemennesket, siden vores lille efternøler kom til i starten af august. Barslen nydes i fulde drag, og jeg hygger mig med også at følge lidt med her på HAVEFOLKET. Der er dog et område i haven, hvor freden ikke får lov at sænke sig, og det er på morgenterrassen. Læs her hvorfor.


TEKST & FOTO: LONE

Morgenhaven har altid været det mest rolige sted i vores have. Her er måneskinsbedet, som jeg har fortalt om tidligere, og med tiden er der kommet andre elementer til, som har givet en rigtig god harmoni i haverummet – senest en lang bænk til alle de små potter. Men først i august måned blev haveharmonien så totalt spoleret, da min mand pludselig dukkede op med en ny idé. En pizzaovn. Jeg indrømmer blankt, at jeg var udfordret på æstetikken. Ikke bare en smule – meget!Og hvorfor er det så lige, at ovnen er havnet i morgenhaven? Det er den, fordi dette haverum ligger med direkte adgang via terrassedør til køkkenet. Dermed er det let at forberede pizzaerne i køkkenet og så gå direkte ud til ovnen og lægge dem på med det samme. Få meter fra ovn til køkkenbord – det fungerer.

Siden er alle mine bekymringer over denne nye erhvervelse dog bragt totalt til skamme. Som mange andre ting, som min mand har trukket ind i vores fælles hjem, så er min første reaktion blevet vendt til noget positivt. For denne ovn er ganske enkelt – kulinarisk set – genial.

På 20 minutter er ovnen varmet op til rette temperatur og ved brug af egebrænde er smagen af de hjemmegjorte pizzaer simpelthen lige i øjet! Det er som at være i støvlelandet (uden overdrivelse) at sætte tænderne i en af de hjemmebagte pizzaer. Selvfølgelig kræver det også en god dej og det rette fyld. Men alt i alt, så er ovnen her en stor succes, og det der gør, at vi nu endelig kan bage pizzaerne, som vi altid har ønsket det. Tidligere forsøg med dyr ovn med pizzafunktion, kombination med bagesten, eksperimenter i lukket grill etc. Dette er noget helt andet – meget bedre!

Så jeg har valgt at leve med, at der er flyttet en sort-rød-flyhangar-lignende ting ind på matriklen. Den er helt sikkert kommet for at blive! Gæster har vi en del af og de sætter mindst lige så stor pris på ovnen, som vi selv gør. Både store og små.