Skal jeg være helt ærlig, så er jeg bare ikke til DIY, upcycling og håndholdt stil – i hvert fald ikke i min egen have. Udenfor min egen havelåge tager jeg lidt lettere på sagerne – ja, faktisk ser jeg da også nogle indslag, som jeg ikke helt kan stå for.


TEKST & FOTO: KARINA

Mange byhaver har dem især, de sjove, finurlige og meget kreative indslag. Fuglehuse, foderbrætter, bænke og bistader. Listen er lang, og internettet er fyldt med fotos der vidner om interessen for at kreere tingene selv – for at sætte sit eget personlige præg.

I byhaver og andre fællesskaber hvor genanvendelse og mere eller mindre omkostningsfrie løsninger sætter dagsordenen, bliver der i særdeleshed tænkt kreativt. Beliggenheden og de måske knapt så gloriøse omgivelser har formentligt også betydning – for hvordan kan man gøre stedet lidt mere hyggeligt, hjerteligt og menneskeligt? I byhaven vi her besøger gør man det med lidt træ, lidt maling og en god portion humor.

Første lille indslag er bænken her. Jeg troede først at det var en krokodille med et yver, hvilket jo i sig selv er sjovt, men måske er det blot en fod?

Det er også svært ikke at trække på smilebåndet når man ser skiltet her. Skal der et skilt over hønsegården er det da klart at der skal stå “institut for eggs” – æginstituttet.

 

Et hønsehus behøver jo forresten heller ikke at være kedeligt. Skæve vinkler, et lille gult vindue af plast og et hundehoved på taget. Eller er det et rævehoved, der skal holde andre ræve væk? Måske!

Fantasien fejler ingenting, og på det helt rette sted og i den helt rette anledning er det da også ret så charmerende.

 

Haven vi her har vist billeder fra er Containerby på Nørrebro i København.