Fantasien er stor og handymænd får ofte frit spil, når der skal konstrueres siddepladser. Vi har fanget nogle forskellige nemme og halvsvære. Lad dig inspirere her.


TEKST & FOTO: MARIANNE

Når du kigger på det første foto i denne artikel, skal du vide, at det ikke er siddepladserne oppe i fuglekasserne, jeg mener, selvom det er et lille projekt, som både mor og unger sagtens kan udvirke. Nej, det er legehuset. Eller platformen, eller hvad vi skal kalde den. Måske en handywoman med stærke arme kan være med her, men køn er jo også ligegyldigt. Det handler om at inspirere i denne artikel, så sug ind!

Siddepladsen kan bruges af både voksne og børn, men de skal have en vis alder, for at du kan være sikker på at de ikke falder ned. Mit bud er; hvis blot børnene, der skal bruge siddepladsen oppe mellem alle bladene er over 7 år, så kan de sagtens bruge den uden gelænder.

 

De mere rå siddepladser lavet af flækkede planker er jo også mulige at fabrikere selv derhjemme. Der er noget ultra rustikt over dem og de må såmænd gerne være lidt skæve. Smæk et hæklet mormortæppe, en uldplaid eller et lamme- eller rensdyrskind i sæderne og tænd for bålhyggen. Så er en god aften sikret.

 

At have sådan en udsigt som den, du ser nedenfor, er ikke alle forundt. Og hvis der oven i købet vokser et smukt ahorntræ midt i udsynet, så er det da bare om at udnytte det. Skygge, ryglæn og en levende kulisse, bedre bliver det ikke. Siddepladsen er flettet af pil, hvorpå der er monteret et sæde af træ, som så er skåret til med motorsav og slebet, så man ikke får splinter i ben og bag.

Alle billederne er taget i TV2-haven FRIHUSET. Har du nogle lækre, kreative siddepladser, så fortæl om dem. Du kan også lægge fotos på Facebooksiden. Den finder du her.