En have er jo meget mere end græsplæne, træer, gyngestativ og staudebede. Det er også det perfekte lærred til kunstfærdigheder. Men – hvad skal man vælge? Se med her, når vi præsenterer nogle af de elementer, vi har fundet i haverummene i Pensthorpe Natural Park.


TEKST & FOTO: LONE

Der er mange måder at introducere kunstneriske elementer i haven, og Pensthorpe giver, synes jeg, et par gode eksempler på, hvor forskelligt det kan gøres. Kort indenfor havelågen til reservatet kommer man ind i en lille “forhave”, hvor fuglene – i modsætning til resten af parken – er helt tyste. Smukke bronzerede elementer slanger sig mellem stauderne. Ret fint.

Et andet sted i parken finder man dette. En cirkel af planker i forskellige højder og tykkelser. Nogle steder kan man sidde ned og lade øjnene se nærmere på elementerne eller børn kan gå en tur rundt på cirklen – måske allerbedst med en voksen hånd som støtte.

Igen et rundt element af træ. Denne gang en bænk med et legende ryglæn. Ret så dekorativt og let at gøre efter. Elementet står råt og kræver dermed ikke for megen vedligehold.

Og ham her skal da også lige med. En orne, der står gemt mellem græsser og birketræer.

Læs også: