Selvom man måske ikke er til nisser – og det er jeg ikke normalt – har jeg alligevel et blødt hjerte for nogle stykker. Hvert år, når julekasserne findes frem, er den første kasse, der kommer frem, den med nisserne i.


TEKST: LENE, FOTO: MARIANNE OG LENE

Det er ikke sådan nogle moderne, grå nisser, som man ser i de smarte boligblade. Egentlig er jeg ikke sådan helt jubelglad for nisser, jeg synes der er så mange grimme eksemplarer, men når mine egne røde nisser ligger der i kassen og kigger på mig, lyser genkendelsens glæde op, og jeg finder igen ud af, at jeg har et blødt punkt – og selvfølgelig skal de op på deres sædvanlige pladser. Der er faktisk kun to steder, nisserne får lov til at flytte ind i juletiden.

Det ene sted er i et hjørne på vores trappeafsats, hvor der sidder en enlig nisse, og man ser ham kun, når man går ned ad trappen. Det er lidt hyggeligt, at han troligt sidder der år efter år! Nogle år sidder han der helt alene, men i år får han selskab af et lille juletræ og et fyrfadslys. Efter jul sker der ofte det at jeg helt glemmer han sidder der, og så må jeg have julekassen frem igen og “putte” ham godt.

Det andet sted der er nisser er på hylden over sofaen. Her sidder et par slaskenisser med “knoglede” knæ og klumpfødder. De sidder der altid sammen med de sorte julebogstaver, og jeg synes faktisk de er ret søde alligevel. I år er der kommet et par små nye nisser til. De prøver at gemme sig bag bogstaverne, men jeg har fået øje på dem!

Det kan ligesom ikke rigtigt blive jul før nisserne er på plads! Har du nogen yndlingsnisser, så lad os se dem på HAVEFOLKETs Facebookside. Eller synes du bare nisser er det værste der findes?