Det kan virkelig mærkes nu. Solstrålerne går igennem vinduerne på steder, hvor de ikke har været en hel vinter, og i haven begynder spæde skud at pible frem.


TEKST & FOTO: KARINA

I min som i de fleste andres haver er det i øjeblikket de fine vintergækker, der blomstrer. Jeg har været en lille tur ude med kameraet, så se med.

De er altså ikke til at stå for, de små gækker, som, inden vi får set os om, efterfølges af krokus, våriris og vibeæg.

Jeg glæder mig til det hele, også til alle de blomstrende træer og buske.
Herunder er det knopperne på et af mine bærmispel-træer, du ser, og jeg vil tro, at de vil blomstre allerede om en måned eller halvanden.

I haven er det selvfølgelig ikke kun vintergækkerne og knopperne på træerne, jeg nyder, men også alt det stedsegrønne. En af mine favoritter er skovfrytlen her.

Ligesådan er blå bjørnegræs en yndling, som herunder ses i en af havens krukker. At et tulipanløg har forvildet sig derned, må skyldes, at græsserne er blevet gravet op og plantet i krukken.

Fjeren ved siden af tulipanbladet er fra en skade, og at den er i krukken, kan jeg godt forklare. Den har min søn nemlig “plantet”. Nu ved han sådan set godt, at fugleunger kommer fra æg, alligevel kunne han sidste år ikke dy sig for at eksperimentere med alternativ fugleformering.

Hvem kan være trist ved sådan nogle syn? Ikke jeg…