Hvis du lige nu sidder og bestiller frø til såning af dine egne planter, så kig med her, og få inspiration til sammensætningerne.


TEKST & FOTO: LONE

Packwood House i England har en have, der kan begejstre enhver haveentusiast. Måske også én, der slet ikke er havepassioneret – det tror jeg faktisk. Hvorfor mon? Fordi den har en hel masse forskelligt at byde på og det i en ret overbevisende stil. Et af rummene er et aflangt haverum, der ligger forhøjet i forhold til de øvrige som en slags dæmning med en gang mellem to små bygninger. Gangen er flankeret af volumiøse blomstrende bede i solskinsfarver – fra gult over orange til rød. Hist og her er der prikker af blåt, lilla mv., der understreger de dominerende farver. Jeg kender desværre ikke navnene på alle disse planter, men hvis du sidder derude med en viden om nogle af planterne, så fyld endelig på via kommentarerne.I bedet herover ses til højre de fine frøstande af bronzefennikel. De er fantastiske i blomstrende bede og lette at have med at gøre.

Herover ses, hvordan pink pludselig blander sig. Selvom den jo umiddelbart farvemæssigt er helt ved siden af, så er den med til at gøre, at det gule/orange ikke bliver for farvemættet. Et godt fif!

Jeg har været på jagt i billederne og har samlet en kollage med de mange forskellige blomstringer. Bemærk forskelligheden i planternes grafiske fremtoning: Skærme, spir, rosetter mv.

Herover ses bronzefennikel, montbrethia, røllike, gul solhat, raketblomst, solbrud, solsikker, kertepileurt, salvier, klematis og meget mere. Måske du kender nogle af de viste kultivarer og har erfaring med dem? Del gerne dine input med os.

Også på afstand ser det fantastisk ud. Det giver virkelig lyst til at gå i gang med at lege med farver i haven!

Hvis du synes, at du har set et enkelt af billederne her før, så har du helt ret. Vi har nemlig tidligere lavet en reportage fra hele haven ved Packwood House. Den finder du lige her.