Jeg har sådan lyst til at vise dig dette lækre bålsted, som jeg var så heldig at få i fødselsdagsgave sidste efterår. Det passer perfekt til vores have, måske også til din? Se med. 


TEKST & FOTO: KARINA
Hvad angår bålfade, havepejse og alt andet, man kan nyde varmen og de knitrende flammer fra, så har vi virkeligt haft mange forkellige modeller i haven. Først var det en kæmpe stenbrændeovn, som skulle vise sig at blive lidt for massiv til vores lille terrasse. Dernæst anskaffede vi os en lettere brændeovn i metal, men den rustede og blev ret ufiks at se på til sidst.

Så blev det til et rundt bålfad i jern – som jeg rigtig godt kan lide enkeltheden og alt det praktiske ved – og som vi af samme grund var både glade og begejstrede for i en hel del år.
Der skete så bare det, at jeg opdagede en helt ny og virkeligt lækker sag fra det svenske firma Skargaarden, og så var jeg solgt til stanglakrids. Jeg måtte bare eje det, og heldigt nok faldt min nye opdagelse sammen med min fødselsdag. Se lige, hvor fint det er…

Bålstedet, bålkurven eller hvad man nu kan kalde det, har vi brugt mange gange, siden jeg fik det. I juletiden har det budt vores gæster velkommen ved hoveddøren, og her i det tidlige forår giver det lige lidt ekstra varme, hvis vi har lyst til at sidde ude med en kop skumringskaffe.

Jeg må forresten lige beklage alt rodet i baggrunden, men vi er ved at bygge lidt om. Alligevel håber jeg da, at du kan se skønheden i den fine og meget lette konstruktion. Helt enkelt og nærmest som et stykke kunst, der også klæder haven, selvom der ikke fyres op i det.

I øvrigt kan man, hvis man vil have bålfadet stående på en træterrasse, tilkøbe en bundplade til at fange gløderne med.

Bålfadet, som bærer navnet BOO, er fra firmaet SkargaardenKlik på de markerede links, og se mere.