Fiskars er sprunget ud med en ny vandingsserie, og vi har testet vandtromlen, som hos Fiskars hedder Waterwheel.


TEKST & FOTO: LONE

Den nye vandtromle Waterwheel fra Fiskars kan måske umiddelbart synes som en overflødighedsting for garvede haveejere, når man i forvejen har vandslange og alverdens vandingsaggregater, men det har her på matriklen vist sig, at den var en af de ting, som jeg ikke lige vidste, at jeg manglede. Og måske er den netop for mange havefolk bedst anvendelig som ad-on. Læs med herunder hvorfor.

Den lille tromle er konstrueret, så den er ganske handy. Den er let at tage i hånden og slæbe med rundt i haven, og så har man alt, hvad man skal bruge med sig på turen, for tilbehøret ligger ganske enkelt i låget af tromlen.

Rummet indeholder et lille jordspyd, forskellige hanekoblinger, så slangen kan tilpasses forskellige vandhaner, en sprøjtedyse samt en holder til at sætte sprøjtedysen fast i græs eller bed.


I tromlens bund er der en kort vandslange med mundstykke, som kan kobles til vandhanen eller en anden slange. Og så der selvfølgelig selve vandslangen på 15 meter, som sidder i tromlen.

Og hvad skal man så bruge jordspyddet til? Jo, når vandtromlen placeres på græs, kan man montere det lille jordspyd i bunden af tromlen og dermed fiksere tromlen på græsplænen, så den bliver stående, selvom man trækker slangen ud af tromlen. Fin løsning!

Hos os er tromlen taget i brug til vanding af køkkenhaven. Her er der en del kringelkroge og krukker rundt omkring, som gør, at det er lidt besværligt at trække vandslangen rundt. Slangen i vandtromlen er tyndere end en traditionel vandslange, hvilket gør den meget nemmere at håndtere. Det betyder dog også, at vandet ikke løber så stærkt, men til denne type vanding gør det for mig ingen forskel. Når det handler om at vande store krukker med en vandpistol, er det til gengæld en hæmsko, så til det formål kommer vandtromlen ikke i brug. Det har jeg simpelthen ikke tålmodighed til.


Fiskars har været så venlige at lave vandingsudstyret, så det kan kobles med stort set alle andre produkter ved at lægge de ekstra koblingshaner i som ekstraudstyr. Stor ros til dem! Til gengæld, så kunne jeg virkelig ønske mig, at der kom en vandingsserie, som farvemæssigt også fungerer i haven. Den orange gør måske, at produkterne er nemme at spotte i haven, men derudover gør farven ikke noget godt for min have. Orange elsker jeg på havens blomster – men ikke på udstyret!

Opfordringen er hermed givet videre til producenten. Skulle der være lyst til et designsamarbejde, siger de bare til – HAVEFOLKET hjælper gerne.