“Ikke flere haveprojekter”, er en sætning, jeg kan høre mig sige hvert år, når en havesæsonen er ved at være slut. Jeg har også sagt det i år, men efterhånden har folk i min omgangskreds svært ved at tro på sætningen.


TEKST & FOTO: KARINA
Jeg forstår dem også godt, for der har stort set ikke været et år i mit liv med haven, hvor vi ikke har været i gang med et eller andet kæmpe projekt. Forrige år var det en ny spiseterrasse i vesthaven, som fyldte i sommerprogrammet, og sidste år var det tegl-lægningen, som weekenderne gik med. I år har det været en mindst lige så stor omgang, hvor det største projekt uden tvivl har været at bygge den store pergola dér, hvor vores havestue engang stod.

I forhaven er der til gengæld ikke sket det store – jo forresten fik jeg færdigmalet hegnet, som jeg tog hul på sidste år.

Men ellers ikke det store i forhaven. Et par stauder er blevet flyttet, men det går næppe under kategorien store haveprojekter.

Det er og var derimod projekt pergola, for ikke blot skulle den bygges. Havestuen, som stod der før, skulle nemlig først rives ned. Til den proces hørte også nedrivning af de murede vanger, hvilket allerede dér gav os sved på panden. Er du nysgerrig efter at se, hvordan der så ud dengang, så kan du klikke lige her.

Ud over vangerne fjernede vi også de gamle pergolaer i baghaven. Hjortetaktræerne var ganske enkelt blevet for store til, at der kunne være plads til det hele, så væk med pergolaerne og i stedet blot én stor terrasse, hvorfra hjortetaktræerne nu vokser op.

I den vestvendte have skete der også en lille smule. Blandt andet har den fået en lille børne-terrasse til min søn, som jeg viste for et par uger siden.

Hvad det projekt angår, var det heller ikke af de store og krævende, men alligevel et projekt, det var rart at blive færdig med.

En lille ting, der er kommet til ved den vestvendte have og vores spiseterrasse, er et lille afsætningsbord lavet af en tralle, vi havde liggende. Om jeg kan lide det eller ej, har jeg ikke helt besluttet mig for, men praktisk er det da.


 Om afsætningsbordet skal blive eller ej, vil jeg tænke over lidt endnu, men en ting er sikkert: Ikke flere haveprojekter for i år og heller ikke næste år. Nu skal der nydes og slappes af. Karlo her er allerede godt i gang.