I dag og de følgende to fredage giver vi dig opskrifter fra Ditte Ingemanns nye bog ‘Vegetar‘. I dag byder Ditte på en lækker quinoasalat med bagte tomater og syltede løg.


TEKST & FOTO: DITTE INGEMANN

Quinoa-kornet har et højt indhold af protein og indeholder alle essentielle fedtsyrer og kan derfor være et rigtig godt alternativ til kød. Derudover er quinoa rig på både kalk, jern, zink og magnesium. Skyl quinoaen inden brug, da skallen er dækket af saponiner, som er et bittersmagsstof.

quinoasalat, ditte, ingemann, kogebogINGREDIENSER
4 personer | vegansk

SYLTEDE RØDLØG
2 rødløg
½ dl æblecidereddike
½ dl vand
1 tsk salt
3-4 spsk kokossukker
sort peber

BAGTE TOMATER
500 g cherrytomater
salt og peber
1 spsk olivenolie

ANDET
2 dl hvid quinoa
4 spsk mandler
1 bdt basilikum
1 avocado

DRESSING
4 spsk olivenolie
saft ½ citron
1 tsk grov sennep
salt og peber

SÅDAN GØR DU

Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver, og kom dem i et sylteglas. Hæld eddike, vand, salt, kokossukker og peber i en gryde, og giv det et opkog. Hæld lagen over løgene, og sæt glasset på køl. Lad gerne løgene trække i nogle timer eller i et døgn, inden de bruges.

Halver tomaterne, og læg dem i et ildfast fad. Krydr med salt og peber, og fordel en smule olie på tomaterne. Bag dem i ovnen ved 125 grader varmluft i ca. 1 time.

Skyl quinoaen, og kog den efter anvisningen på pakken.

Hak mandler og basilikum fint, og skær avocadoen ud i tern. Vend det forsigtigt rundt i den afkølede quinoa sammen med de bagte tomater. Rør olivenolie, citronsaft, sennep, salt og peber sammen, og fordel dressingen over salaten. Smag salaten til, og top til sidst med et par skefulde syltede rødløg inden servering.

Opskriften – og mange andre grønne forslag fra Ditte Ingemann – finder du i bogen ‘Vegetar‘ fra Politikens forlag. Læs mere om bogen her.
 
Forlaget om bogen: Vi danskere er kødelskere med stort K, men både krop, sjæl og miljø har brug for kødløse dage, så derfor er det kokken, madskribenten og grøntsagseksperten Ditte Ingemanns mission at gøre os danskere til grøntelskere med stort G.
I hendes nye personlige kogebog Vegetar finder du alt fra morgenmad og snacks til mættende hovedretter, salater og søde sager. Fælles for de over 140 retter er, at de er sunde og velsmagende, og så repræsenterer de det nye grønne moderne danske køkken anno 2016.
Anvend bogen til at lægge kødet helt på hylden. Eller, hvis du allerede er vegetar, til ny inspiration. Det kan også være, du bare har brug for gode ideer til kødfrie dage – du behøver ikke at være fuldtidsvegetar for at få glæde af bogen. Den afspejler Dittes eget liv, hendes køkken og den mad, hun spiseri hverdagen – hun lever ikke 100 procent vegetarisk, men kødet er det sekundære i hendes kost, og grøntsagerne det primære.
 
TITELVegetar
FORFATTER: Ditte Ingemann
FOTOS:  Ditte Ingemann
UDGIVELSE: September 2016
SIDER: 296
SPROG: Dansk