Hvis du har læst med her på HAVEFOLKET over det sidste år, så ved du, at jeg i 2015 fik en lille efternøler. Med hende fulgte også en beslutning om at omlægge min potager-agtige køkkenhave til en krydderurtehave. Tiden var der ganske enkelt ikke til at gå at passe en køkkenhave.


TEKST & FOTO: LONE

For at spare mig selv for de ærgelser, der ville følge med, når jeg ikke kom ned med vandslangen eller lugekloen på de rigtige tidspunkter, tog jeg den meget rationelle beslutning at droppe grøntsagerne helt. Det betyder, at køkkenhaven i år udelukkende består af en masse krydderurter og en del sommerblomster blandt andet kornblomster og skabiosa. Og jo – de er da fine. Men det er bare slet ikke den samme fornøjelse for mig som at dyrke grøntsager og overdådige blomsterhoveder på farvestrålende dahlia, som jeg plejer at have i samme haverum.

Jeg er ganske sikker på, at det var en god beslutning for netop denne sommer, men næste år så går den ikke længere, for …. JEG SAVNER MIN KØKKENHAVE!

Jeg savner frodigheden i august og september, hvor man stadigvæk kan høste både gulerødder, salater og store tunge tomater.

Næste år skal jeg helt sikkert igen have frilandstomater i højbedene, ærter, der kan nydes før vi tager på sommerferie, og bunkevis af rucola, så det kan bruges til vores hjemmelavede pizzaer. De kuglerunde squash skal bestemt også dyrkes, og bønner ikke mindst – i spandevis.

Næste år skal der lægges kræfter i køkkenhaven. Måske skal jeg investere i et vandingsanlæg, så jeg kan kombinere det med at være småbørnsfamilie. Men helt at skippe grøntsagerne – det går bare ikke.

Hvad med dig? Har du mon noget, som du lidt for rationelt har sløjfet fra din have – og som du gerne vil have tilbage? Hvis ja – så del dine tanker med os. Enten her eller på facebook.