Forkæl dig selv med denne lille lækre salat fra Meyers Køkken. I dag står menuen nemlig på pærer, hvidkål og tyttebær!


TEKST: LARS SCHEEL, FOTO: LINE THIT KLEIN

Hvidkåls-pære-råkost
med tyttebær og honningdressing

En sprød og enkel råkost med en dejlig syre­sødmebalance fra pærer, tyttebær og honning. Gå efter nogle gode faste pærer som Clara Friis eller Lucas, så salaten ikke bliver for blød. Hvis du ikke kan få friske tyttebær, så er de frosne udmærkede. Det samme er andre efterårsbær som brombær. Server salaten som tilbehør til stegt kød eller frikadeller eller sammen med brød og flere salater.

INGREDIENSER
4 personer

50 g tyttebær
11⁄2 spsk. flydende honning

500 g hvidkål
1 spsk. dijonsennep
3 spsk. æblecidereddike
1 fed hvidløg
3⁄4 dl koldpresset rapsolie 4 små pærer (gerne Clara Friis)
8 bløde timiankviste havsalt
Frisk kværnet peberSÅDAN GØR DU

Varm tyttebær og 1 spsk. af honningen i en gryde, til honningen smelter sammen med bærrene – kan gøres dagen i forvejen. Opbevar i køleskabet.

Snit hvidkålen 2­3 mm tykt på et mandolinjern, og læg den i koldt vand.

Rør sennep, eddike og 1­2 tsk. honning sammen med finthakket hvidløg. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens du pisker energisk, til dressingen er tyk og homogen. Smag til med salt og peber.

Befri pærerne for kernehuse, og skær dem i fine stænger eller tynde både. Slyng hvidkålen tør, gerne i en salatslynge.

Vend kålen med pærer og dressing. Smag til med salt og peber, og juster evt. med mere honning eller eddike. Drys med tyttebær og timianblade, og server salaten.

Opskriften – og mange andre skønne salater fra Meyers velsmagende madunivers – finder du i bogen ‘Meyers Salater, Året rundt‘ fra Lindhardt & Ringhof.
 

Forlaget om bogen: 
100 helt nye opskrifter på grønne salater, fyldige måltidssalater og salater inspireret af asiatiske, mellemøstlige og middelhavets køkkener. Salaterne tager udgangspunkt i de råvarer, hver sæson har at byde på, og kan laves af alle. Undervejs kan du lære at piske perfekt emulgerede dressinger, koge knasende sprøde rodfrugtchips, sylte citroner og meget mere. Eksperimenterende sjæle vil sætte pris på at se teknikker som fermentering og røgning introduceret i salatkøkkenet.
Claus Meyer har skrevet bogens forord, og Lars Scheel, gastronomisk wingman og køkkenchef i Meyers gennem mere end 15 år, er manden bag bogens opskrifter, tips og tricks.

TITELMeyers Salater, Året rundt
FORFATTER: Lars Scheel med forord af Claus Meyer
FOTOS: Line Thit Klein
UDGIVELSE: September 2016
SIDER: 296
SPROG: Dansk
FORLAG: Lindhardt & Ringhof