At være havemenneske i de kommende måneder kan godt være lidt surt. Specielt hvis man mest er til sol og varme dage. Og sådan en er jeg nok. Alligevel så lokker jeg mig selv ud på en lille havevandring på kolde dage – og bare der lige er en lille solstråle, så dukker de magiske havemomenter op.


TEKST & FOTO: LONE

Bare det at gå rundt og kigge og nyde haven – lige her og nu – det er bestemt også en af fornøjelserne ved at have en have. Jeg kan være slem til at gå at spejde efter alt det, der kunne trænge til en kærlig hånd, men vælger at ignorere dem og i stedet bare nyde det, der er fint. Og noget af det, der mest fanger øjet her i oktober, er de fine høstfarver.

I vores have er det de gule høstfarver, der dominerer. Blandt andet fordi vi har seks store lindetræer i indkørslen, og de er lige nu lysende solgule.

Også blåregnen er smukt gul.

Pæretræet har det flotteste farvespil af røde, orange, gule og grønne farver.

Hængepilen holder endnu stand, men vi ved, at den pludselig på blot få dage smider alle sine blade, og så er det ud med løvriven for at fjerne det flere centimeter tykke løvlag, den har efterladt på græsplænen.

I krukker har vi op til flere opstammede pilebladede pæretræer. De er så småt ved at smide bladene, og hist og her stikker de små pærer frem.

Frøstande på sommerfuglebuskene er ofte brune, men på denne variant, der har rosa blomster, står de smukt limegrønne og pynter her i efteråret.

Lampepudsergræs – på en dugvåd morgen som denne er den fyldt med massevis af dråber.

Jo – bestemt. Efteråret er helt sikkert kommet med alle sine herligheder. Og vinteren er endnu et stykke væk, men man kan begynde at mærke, at den er på vej. Kun godt en måned har vi tilbage af efteråret for denne gang.

I garagen ligger mange poser tulipanløg, og de skal bare i jorden i år, for ellers snyder vi os selv for glæden over at opleve blomsterne på nye, sunde løgplanter.
Det vil jeg ikke gå glip af.

Denne uge skulle byde på flere dage uden regn – så jeg skal ud med den lille skovl og en god bunke tålmodighed og lægge forårsgaver i jorden.