Karina har udfordret mig til at teste denne to-hjulede trillebør fra Trolla, og efter at have haft den i haven det meste af havesæsonen, er jeg klar til at give den min dom. Læs med.


TEKST & FOTO: LONE

Jeg har og har altid haft en helt almindelig trillebør med metalbalje og gult metalstel. Der er gået et par stykker til med tiden – mest fordi vi også har brugt den under byggeri af om- og tilbygning på huset for nogle år siden. Trillebøren følger mig næsten altid, når jeg er i haven. Ofte til ukrudt eller blade – altid til transport af redskaber. Og til begge formål er den glimrende. Da jeg fik den nye sorte plasttrillebør i haven, forsøgte jeg straks at lade den overtage den gamles opgave, men dertil duer den faktisk ikke. Den kan ikke vippes op på kanten af traileren, når den skal tømmes for ukrudt. Både fordi baljen ikke er stabil nok (er jo i plast), og så er den ikke lige så høj som den anden, så den kan ganske enkelt ikke nå op til traileren, uden at jeg skal til at løfte på den. Og der slipper kræfterne op.

Så jeg fandt ret hurtigt ud af, at den skulle finde en anden anvendelse, hvis nogen. En måned stod den bare der – og stod. Først en dag, hvor den gamle var fyldt med ukrudt, og jeg kom fra gartneren med en bunke planter, der skulle i jorden, fandt jeg den frem. Og se – lige der fandt jeg ud af, hvad den er god til. Netop til transport af planter mm., der skal ud i haven. Det er jo sådan, at trillebøren har to hjul, og så har den kun et håndtag, så den kan flyttes med bare én hånd! Derfor er den ualmindelig dejlig at trække med rundt i haven. Siden er den faktisk blevet min lille transportvogn. Jeg kunne måske lige så godt have mig en lille trækvogn, for jeg bruger slet ikke den funktion at den kan tippe, men jeg vil påstå, at den er nemmere at bruge end en trækvogn, fordi den har sine terrængående hjul, og så er den altså også lidt pæn at se på (det skal ikke underkendes).

Her i efteråret har den vist sin værdi under samling af blade. De ryger ikke alle på genbrugspladsen, men et stor del bliver lagt på en vold, som vi har for enden af haven, så de kan formulde med tiden og i mellemtiden være hjem for pindsvin. Og blade har vi mange af.

De store mængder samler jeg i spånposer, som er lette at feje blade ind i og siden køre til kommunekompostering.

Når der skal finrives, kommer den lille børe i sving. Netop fordi den er nem at trække med rundt, når man har bladriven i den ene hånd, er den perfekt til formålet.

Når den er fyldt, smider jeg bladene over hegnet til volden.

Der er ingen tvivl om, at hvis jeg skulle vælge mellem denne og min almindelige trillebør, så ville jeg beholde den gamle. Men denne er super god som supplement, og jeg tænker, at den netop i en lille have ville være rigtig god.

Det skal forresten også nævnes, at den ikke kan parkeres på højkant, som man gør med almindelige trillebører. Det betyder, at den ofte står fremme et sted – som reglen i køkkenhaven. Når det regner, fyldes den med vand, og det kan faktisk blive til en del. Næste morgen tømmer jeg den, og vander højbede med den. En god lille sideeffekt.


Vil du også se vores omtale af den et-hjulede fra Trolla, så kan du finde anmeldelsen her.