Det dér med lækkert havegear er noget vi virkeligt sætter pris på her på redaktionen. I dag og i morgen vil vi sætte fokus på havefolkets helt uundværlige havehjælp – nemlig trillebøren.


TEKST & FOTO: KARINA

Hvad angår trillebøren, så er det desværre sådan, at man skal lede længe efter kønne modeller, men det kan lade sig gøre. Påstanden om, at det pæne og det praktiske ikke altid går hånd i hånd, vil vi se, om vi kan gøre til skamme i denne lille test af trillebøre ved navn Carry fra Trolla.

Den første trillebør, der testes, skal leve op til udfordringerne, som kommer af, at man har en lille have som jeg.

Derudover at jeg også har mange forskellige niveauer i haven i form af terrasser og trapper, hvor en alt for stor og tung trillebør ikke er sagen.

Jeg har derfor valgt at teste den mindste trillebør fra Trolla, som ikke blot tager point med min fortrukne farve, nemlig sort, men også har den fordel, at den har punkterfrie hjul. Trillebøren har nu i et år været min tro følgesvend rundt i haven og har ikke kun været udsat for blade som her, men også flytning af teglklinker såvel som konstruktionstræ. De sidstnævnte materialer, er jeg klar over, er noget af en opgave at kræve af en lille sag som denne, men i min have bliver haveredskaberne altid udfordret.

Allerede nu har trillebøren stået model til meget, og udfordringerne med mine niveauspring har den klaret uden af give mig unødig sved på panden. Jeg vil tro, at dette er takket være vægten. I modsætning til trillebøre i metal har den en kumme af let plast, hvilket vil sige, at den heller ikke ruster. Alt i alt har model Trolla Carry været en positiv overraskelse og en trillebør, der er til at holde ud at se på. 

Inden længe skal vi se nærmere på en større model fra firmaet hjemme hos Lone. Indtil da kan du jo passende tage et smut forbi Trollas hjemmeside: www.trolla.dk, hvor du kan finde flere modeller fra serien.