Rød er for mange julen mægtigste farve, men også mange andre farver kan bruges, når der skal leges med julestemninger. I år har vi inviteret Catarina Persson, som har en skøn profil på Instagram, til at fortælle lidt om hendes havejulerier. I dag i de lidt mørke farver, der både rimer på blommer og julenat.


TEKST & FOTO: CATARINA PERSSON

Når der skal jules hos os, så finder jeg i de tidlige juledage i julekassenmaterialer, som ikke er alt for julede. Her har jeg fundet materialer i en bestemt farveholdning: Blommefarvet og rosa mikses med grålige grene, der passer fint til zink og det grå træværk. Og så er der tilføjet lys og fletterier: Lyskæder, levende lys og stjerner giver altid en dejlig julestemning.

På næste billede går det blommefarvede igen, men her er jeg ovre i de mørkere farver med den mørke baggrund, der gentages i den mørke krukke. De lyse græsser spiller flot op mod den mørke baggrund og giver associationer til en stjerneklar julenat.

‘Lyskæder, levende lys og stjerner giver altid en dejlig julestemning.’

Det grønne er med i begge opstillinger for at give en følelse af, at efteråret stadigvæk er lidt i baggrunden – en fin overgang mellem november og december her i den første del af decembermåneden.

 

Farvematchning i forskellige materialer. 
Mosset er fra græsplænen.



Du kan se meget mere fra Catarina Perssons smukke have på Instagram-profilen: cat.persson.