Allerførst tusind tusind tak til alle de passionerede havefolk, der har sendt os en ansøgning. Det var en kæmpe fornøjelse at læse det hele igennem, og faktisk var det vanvittigt svært at vælge nogle fra. Men vælge blev vi nødt til. Dog kom der så mange ansøgninger, at vi har besluttet at tage lidt flere med end først planlagt. Se herunder hvem.


REDAKTIONEN

Jeannett Fruergaard 
Jeg hedder Jeannett Fruergaard, jeg er 45 år og bor i Midtjylland på en gård sammen med min mand Leif og vores datter Filippa på 7 år. Jeg er uddannet bager og pædagog, og efter 15 år med kager og brød arbejder jeg nu i en privat børnehave i Viborg. Vi har ingen dyr i drift på gården, noget af jorden er tilplantet med juletræer, noget er lagt ud i naturgrund til jagt, men det meste af jorden er lejet ud til nabolandmanden.

Vores have er en landbrugshave på ca 10.000 kvm. Vi tog første spadestik i år 2000, men vi har lavet en del ændringer siden. Rundt om gården er der to hobby-frugtplantager, en køkken- og skære have, en græs-, staude- og rosenhave, en skovhave samt en guldregnallé. Der er selvfølgelig også en gårdsplads, en del træer samt græs og levende hegn rundt om gården. Jeg synes, det lyder lidt vildt, når jeg skriver det, men meget af det er jo beplantninger, der mere eller mindre passer sig selv.

Jörgen Bengtson
Jörgen Bengtsson heter jag och jag har hunnit bli 56 år. Jag och min hustru Susanne bor på Skånes västkust några kilometer norr om Löddeköpinge i ett område, som heter Hofterup. Våra to katter Nero och Molly bor också här, och ibland också våra to döttrar, när de kommer på besök.Vi flyttade från Löddeköpinge år 2011 och byggde ett hus, som är lite mer anpassat för ett boende utan barn, ett enplans-hus på 130 m2 med en tomt på strax under 1000 m2. Jag vet inte exakt, när mitt intresse för trädgård började, men det var innan, vi flyttade till Hofterup – i den förra trädgården. Den trädgården förvandlades från att ha varit 95% gräsmatta till att bli 0% gräsmatta. I stället planterade vi buxbom, hortensior, iris och lavendel med mera. Mitt intresse för trädgård växte och blev till slut större än den mindre trädgården, vi hade då. Det blev en av anledningarna till, att vi byggde ett nytt hus; att få möjligheten att planera en trädgård från början.

Ulrika Sabel
Mitt namn är Ulrika Sabel, och jag är 41 år gammal och bor med min familj i ett klassiskt gult tegelhus från 70-talet. Huset ligger i ett område som kallas Fågelsång i samhället Södra Sandby, som ligger utanför Lund i Skåne. Min familj består av min man Hans och mina tre barn, Erik, Ebba och Flora. Mitt trädgårdsintresse började väckas, när mina äldsta barn var små, och hade blommat fullt ut, när Flora föddes, därav prägeln på hennes namn. Min trädgård är min andra i ordningen, och vi flyttade hit 2012 för att först börja anlägga en ny trädgård 2013 efter att husets grund hade dränerats. Trädgården är ca 1000 m2 stor, och få träd, buskar och planteringar fanns bevarade, när vi flyttade hit, så jag har börjat från början med att anlägga en modern trädgård, som ska passa till huset, men som även kan rymma min kärlek till blommor och växter. Jag har en naturvetenskaplig utbildning och arbetar till vardags på Jordbruksverket med frågor som rör lantbruk, vatten och miljö.

 

Bonnie Hall
Mit navn er Bonnie Hall. Jeg er 45 år og uddannet jurist. Jeg er enlig mor til to drenge, Mingus og Seamus, på henholdsvis 12 år og 9 år. Vi har en airedale terrier på 1 år, der hedder Ozzy.
Vores have er en nyanlagt kolonihave på 400 m2, der ligger i en haveforening i Gladsaxe nord for København.
Vi købte kolonihaven i septemter 2014. Huset viste sig at være i så dårlig stand, at jeg valgte at rive det ned og få sat et råhus på grunden. Alt det indvendige i huset har jeg stort set selv bygget med hjælp fra en nabo. Ved overtagelsen bestod haven primært af en græsplæne, et enkelt æbletræ og en syren. Jeg startede derfor fra bar bund og kunne give haven det udtryk, som jeg ville. Haven er anlagt i cottage gardenstil med en uformel kombination af buske, stauder, roser og sommerblomster.

Tina Østergård Simonsen
Jeg er uddannet byplanlægger og er 34 år.
Jeg bor med min familie i Trekroner – i udkanten af Roskilde – i et gult klyngehus, som egentlig bare er et rækkehus, der ikke ligger på en række men i en klynge. Vi har boet her i nu godt tre år. Grunden er 274 kvm stor og ligger placeret på et grønt fællesareal sammen med 24 andre klyngehuse.
Haven består af ca. 70 kvm grønt og fliser på husets vestside og tilsvarende på husets østside. Her bor jeg sammen med min mand Morten og vores tre børn – Anna (5 år), Mille (3 år), Magnus (1 år) – samt i maven en lillebror, der gerne skulle komme til verden her til sommer. Med så mange små børn i huset vil mit fokus helt naturligt være på børn i haven, på havelivet med børn og på haveindretning til børn.

Monica Langelund
Hej! Jeg hedder Monica og er 44 år. Jeg er gift og har to børn på 16 og 19 år. Vi bor i Vangede i Gentofte og har en 200 kvm baghave og en fliseforhave.
Min mand og jeg deler haveinteressen, men det er mig, der er ‘chefgartneren’ ifht at få ideer m.m.  Min haveinteresse blev for alvor vakt i kølvandet af en stressrelateret depression i 2012.

Den tætte kontakt med natur- og dyreliv blev afgørende for min tilknytning til haven. Jeg er kunstner og bruger også havelivet som inspiration til mine tegninger.

Lotte Sørensen
Mit navn er Lotte Sørensen, jeg er 47 år. Til daglig arbejder jeg som sosu-hjælper i en hjemmepleje. Jeg har to børn på 16 og 20 år.
Jeg bor i et rækkehus i Odder. Haven er lille af format ca. 100 kvm plus en mindre forhave
Jeg flyttede ind for ca. fire år siden. Haven bestod af en græsplæne og en flisebelagt terrasse og var meget kedelig. Der var ganske få planter i haven dvs en rose, en hortensia og lidt høstanemoner.
Jeg havde ingen erfaring eller det store kendskab til planter eller havearbejde, men da foråret kom, begyndte jeg at få ideer til, hvordan jeg kunne få noget ud af den lille have. Diverse havecentre og plantemarkeder blev flittig besøgt. Lidt efter lidt begyndte haven at ligne det, jeg havde forestillet mig. Men en have er jo i konstant forandring, og ideer til, hvordan den kan ændres og gøres smukkere, får jeg mange af.

Karen Haubro
Jeg hedder Karen Haubro. Jeg er en årgang 1964. Jeg bor i Avnslev, en lille landsby ca. 10 km vest for Nyborg. Her bor jeg sammen med min mand, Arne. Husstanden består desuden af vores kat Luna og vores lille hønsehold af varierende størrelse.
Jeg arbejder på et botilbud for børn og unge med autisme og er uddannet socialpædagog.  I fritiden er det haven, naturen, kajaksejllads og udenlandsrejser, der optager mig. Jeg er naturmenneske, også når det gælder ferierejser, hvor jeg gerne søger ud i udkantsområder og nyder alle former for naturscenarier.

Haven indeholder drivhus, terrasse, bede med stauder og sommerblomster, to åbne brændeskure, haveskur, køkkenhave med højbede og græsplæne med æbletræer. Haven er en brugs- og nydelseshave. Her kan vi arbejde, hvile og slappe af. Det er ikke en pragthave, men derimod en have, hvor der godt må være ukrudt i hjørnerne.

Redaktionen ønsker alle nye gæsteskribenter rigtigt hjerteligt velkommen ombord. Vi glæder os og håber, at du også vil være med til at tage rigtig godt imod de nye skribenter.https://www.havefolket.com/2017/02/i-dag-kan-vi-prsentere-arets.html#morehttps://www.havefolket.com/2017/02/i-dag-kan-vi-prsentere-arets.html#more