Det marokkanske look har længe været et buzzword, når det kommer til indretning af hjemmet. I dag flytter vi denne trend ud i haven.


TEKST: KARINA, FOTO: FORHANDLERE
Jeg vil tro, at der er mange haveejere, der som jeg har et lille sted i haven, som ikke rigtig bliver brugt til noget og sagtens kunne transformeres om til en lille hyggekrog. Med en behagelig stol og et lille bord er man allerede godt på vej, og med lidt ekstra hjælp i form af lanterner, krukker og puder er stemningen nemt og hurtigt sat.
Har du et lille sted i haven, som godt kunne blive det helt nye afslapnings-spot, har du allerede en hyggekrog, hvor møblerne trænger til en udskiftning, eller har du en altan, et hjørne af havestuen eller drivhuset, som du ønsker at indrette, er dagens shopping-artikel måske noget for dig. I dag er stilen som sagt inspireret af det marokkanske look. Er du også vild med den skønne trend, så se med herunder.

Den store pude fra HK-Living måler 80×80 cm og er lavet i recycled læder. Vær opmærksom på, at puden er beregnet til indendørs brug, og at den derfor skal opbevares indenfor i tilfælde af regn. Heimdal hedder det lille bord fra Ilvahvis bordplade er skabt i fibercement og ben i egetræ. Den fine lanterne i orientalsk stil er fra Bahne og helt perfekt til at understrege stemningen. Lanternen er lavet i metal og fås i flere størrelser.
Firmaet Skagerak kommer den smukke stol med navnet Aito fra. Stolen kan klappes sammen, hvilket er meget praktisk, hvis den skal bruges et andet sted i haven, og når den skal pakkes væk i vintersæsonen. Efter en lang og hektisk dag findes der ikke noget bedre end at smække fødderne op på en fordskammel og bare nyde et øjeblik med ro og fred. Fodskamlen, som du ser her, hedder Divine, er fra Cane-line og er hæklet i et meget holdbart materiale, der egner sig til udendørs brug. Når puder og tæpper ikke er i brug, kunne et bud på opbevaring nemt være den hyggelige markedskurv fra Tine Khvorfra også de store unikke lerkrukker på sidste billede stammer. Krukkerne er håndlavet og måler H: 46 cm og D: 48cm. Skal krukkerne stå på en solrig plads i haven, og har du et sted til overvintring, er det flotte eksempel med philodendron et smukt bud – eller måske en lille hørpalme. Ligger området knapt så solrigt, kunne en flot bregne som f.eks mangeløv være et smukt alternativ.

Har du lyst til at se flere bud på planter og indretning, der passer til denne stil, så klik her, og læs vores tidligere bragte artikel, hvor vi har samlet en masse eksempler – der også til egner sig til nordens klima.