Endelig kom maj og lidt mildere luft. I haven går det pludselig meget stærkt. Er man ikke i haven et par dage, hvilket sjældent sker for mig, så kan man blive overrasket over, hvor hurtigt alting går.


TEKST & FOTO: LOTTE SØRENSEN
Nu begynder den skønneste tid i haven. Nyindkøbte stauder skal placeres, så den i forvejen lille græsplæne bliver endnu mindre. Overvejelser om jeg helt skulle sløjfe den plæne, har jeg gjort flere gange.  Men jeg er bange for, at det bare bliver et rodet syn, og øjet må også gerne hvile på det grønne græs. Jeg har planer om at få lavet en rosenbue oppe ved terrassen og rionet langs terrassen, hvor der også skal gro roser.
HAVENS GLÆDER HER I MAJ

Endelig kan skiltet kommer op igen.

Geranium phaeum hører til min favoritblomster, jeg har en del af dem. Jeg synes, at de står fint sammen med roser, og de bliver også ret høje ca. 60-70 cm.

Clematis alpina er ca 2-3 år og har nu dækket hele den ene side af pergolaen. Der er et væld af blomster. Det er altid den klematis, der blomstrer først i haven.

Tulipanerne har holdt længe på grund af det kolde forår.

 

Gul løvehale er sået i lange baner. De blev sået i vinter og har stået i mit minidrivhus. Dog kommer de først i blomst til næste sommer.

Allium står klar til at blomstre. I år har jeg også hvide allium.

 

I haven er der fire syrener, en opstammet, en hvid dværgsyren og to almindelige. Jeg ville ønske, at jeg havde plads til mange flere, så der kunne plukkes til buketter, men det nænner jeg ikke.

Hortensia er plantet i rododendronjord og står i forhaven i let skygge. De har været dækket flere gange med plantedug pga. nattefrosten.
Herunder skønne Polemonium reptans ‘Stairway to Heaven’.
Herunder terrassen set fra stuedøren. Hækken er blevet grøn og kravler igennem hegnet.

Der er sået voksurt i store potter, en plante jeg ikke før har haft. Farverne på planten og blomsten skulle være petroleumsgrøn over i blå og lilla nuancer.

Løjtnantshjerte frøs ret meget ned, men har alligevel formået at komme med nye grene med de søde små hjerter, der hænger på række.

Tidslen her er også en ny plante i haven.

Har man roser i haven, så har man også disse små bæster. Jeg venter på, at der kommer en sulten lille fugl, der lige kan hapse dem. Hvis ikke, må jeg have gang i haveslangen.

Geum ‘Flames of Passion’ (herover t.h., red.) blev købt på et plantemarked sidste sommer, og jeg er vild med den. Den står inde bag nogle tulipaner og gemmer sig – det har den nu ingen grund til.

Clematis montana er kravlet op på første sal.

Hvid fredløs breder sig vildt.
Vortemælk og akelejer.
Knopurt ‘Amethyst in Snow’ og martsviol, der blomstrer lidt endnu.

Det lille Discoveryæbletræ er fyldt med blomster, der dufter skønt.

Du kan se meget mere til Lottes skønne have på hendes blog og instagramprofil.