Vi lukker stille ned for haven i disse måneder, og dermed skruer mange også lidt op for det grønne indenfor. Nu er der igen tid til at komme rundt med vandkanden og til dyrke en af tidens trends: Den grønne del af boligen. I dag ser vi på kræs til potteplanterne.


TEKST: HAVEFOLKET, FOTOS VENLIGST UDLÅNT AF FORHANDLERE & PRODUCENTER

Sjældent har der været så mange lækre potteskjulere at vælge mellem som lige nu. De fås i fx lækker keramik i organiske former, klassisk porcelæn, naturlig terrakotta eller stringent minimalistisk stål. Og meget, meget mere. Vi har valgt nogle ud, som på hver sin måde kan noget. Alle fungerer de fantastisk sammen med tidens stueplanter: stikkende kaktusser, gråtonede sukkulenter eller grafiske palmer. 

DE KOLDE FARVER
Det er Anne Black, der står bag Grow Hanging Flowerpot. Trenden med hængende grønne planter fortsætter også ind i denne vinter, og denne er en rigtig sød og velformet krukke til formålet. Den fås i flere farver og alle er i håndlavet porcelæn fra Anne Black. Potterne er monteret med fin lædersnøre. Den sorte klassiske keramikvase er fra den danske keramiker Ditte Fischer. Vasen fås i flere farver og størrelser (højde 7,5 og 9 cm) og er smuk til både tidens grågrønne sukkulenter eller en lækker kaktus.

En af tidens store trend, når det gælder indendørsplanter, er de lette plantebeholdere på stativ. Her er det den sorte Plant Box fra Ferm Living, der er lavet i lakeret stål. Den klassiske Lyngby vase har inspireret til nu også fine urtepotter fra Lyngby Porcelæn. Krukken har ligesom vasen de karakteristiske riller på ydersiden og fås i tre højder: 10,5, 12,5 og 15,5 cm. Stentøjsurtepotten Due fra A Simple Mess by Louise Dorph har et fint organisk udtryk med en smuk glasering i gråblå nuancer (højde 18 cm). Ferm Living står for mange af efteråret flotteste krukker. Her er det en super flot bred mørkegrå urtepotteskjuler, der har diameteren 45 cm og højden 19 cm.

DEN VARME FARVESKALA
Stine Goyas Fiora-serie designet for Kähler rummer blandt andet denne smukke krukke, der er 25 cm høj. Krukken har en sartrosa yderside samt gul glaseringen på indersiden. OYOY kaldes farven på denne Kana urtepotte for Caramel. Den viste krukke er 25 cm høj og 20 cm bred.

Skageraks edge pots i terracotta er inspireret af former fra Grækenland og Ægypten, hvor krukkerne ofte hæves fra jorden ved en lille smal base. Krukkerne er designet af Stilleben og fås også i en smuk lys gul farve. Ferm Livings Sekki Pot Rust, der fås i flere størrelser, er fremstillet i ler med en lækker ru struktur. Sekki-potten leveres med matchende underskål. Krukken kan kombineres med plantestativer fra samme producent. De rustikke naturfarvede poser har vundet plads i mange hjem som brødkurv eller til opbevaring af grøntsager. Til planter er de også super fine. Sættet med tre poser er fra Bloomingville. Søger du efter kurve til stuens store grønne planter, kommer du ikke uden om House Doctor. Vi har fundet frem til denne smukke kurv i naturflet, der fås i tre størrelser: højde 28, 34 eller 40 cm.

Og så kan vi da ikke undlade at nævne denne lille lækre sag: Ewa Cork Pot er en lille fin korkbeholder, der kan stables og er perfekt til det kreative rum, hvor beholderne i flok kan bruges til både opbevaring og små beplantninger. Potterne er produceret i London af portugisisk kork og er designet af Jenny Espirito Santo.

Og så kunne vi tale endnu mere om alle de lækre planter, man kan glæde sig over indendøre, men det må vente til en anden god gang. Du kan i øvrigt også se nærmere på vores magasin HAVEFOLKET 2015-04 på side 74, hvor du kan finde tips til køb og pasning af tidens dejlige grønne planter. 
Skulle du være fristet af netop et af produkterne, anbefaler vi dig at finde frem til forhandlere og priser ved at google produkterne. Oplysningerne i artiklen herover skulle være fyldestgørende til, at du kan finde frem til dem. God haveshopping.