Vi har tidligere på måneden lavet hjemmelavet marcipan med Annemette. I dag får du en opskrift på lækre marcipanblomster, så du kan arbejde videre med din marcipan. Eller måske skal du klikke tilbage og finde opskriften til en ny portion.


TEKST: ANNEMETTE VOSS, FOTO: SKOVDAL NORDIC

CHOKOLADEGANACHE
100 g god mørk chokolade 70 %
50 g hvid chokolade
1½ dl piskefløde

MARCIPANBUNDE
80 g ren rå marcipan
lidt flormelis, til udrulning

I ØVRIGT
1 spsk kakao
bladguld eller andet fint pynt
1 blomsterudstikker
16 stk. / sværhedsgrad: medium

SÅDAN GØR DU
Hak mørk og hvid chokolade groft, og kom begge chokolader op i en skål over vandbad ved lav varme. Smelt langsomt chokoladen, og tag dernæst skålen op af vandbadet.

Varm piskefløden op i en lille gryde til lige under kogepunktet – tjek evt. med termometer, at fløden er ca. 80 grader.

Hæld dernæst fløden over chokoladen i en jævn stråle, mens du konstant rører med en dejskraber på bunden af skålen i små cirkulære bevægelser.

Langsomt vil ganachen samle sig: Først som en slags elastisk klump omkring dejskraberen i midten – dernæst vil den ændre karakter til en blød og glat, halvflydende chokoladeganache. Når ganachen er ensartet i konsistensen, dækkes den til med husholdningsfilm – tryk den helt ned på overfladen for at undgå kondens.

Sæt den til at afkøle natten over ved stuetemperatur.

Rul marcipanen helt tyndt ud i lidt flormelis til en tykkelse på ca. 1-2 mm. Udstik 16 små blomster, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 5 minutter, til de er gyldne langs kanten. Køl dem af.

Kom ganachen i en sprøjtepose med en lille glat tylle, og afsæt små ensartede toppe på de små marcipanblomster. Drys med lidt kakao, og dekorer med bladguld.

Du finder opskriften på den hjemmelavede marcipan lige her.

Opskriften af Annemette Voss er fra bogen ‘Konfekt’, som er udkommet i september 2017. Bogen, der er på 120 sider, indeholder mere end 40 opskrifter med marcipan, chokolade, nougat, nødder, tørrede frugter, guld og glimmer. 

FORFATTER: ANNEMETTE VOSS
FOTOGRAF: SKOVDAL NORDIC
SPROG: DANSK
FORLAG: POLITIKENS FORLAG